עיקרי ארכיטקטורהפארק וודהול, הרטפורדשייר: דוגמא למופת לשיקום המדגיש את חשיבות הצבע בפנים גאורגיים

פארק וודהול, הרטפורדשייר: דוגמא למופת לשיקום המדגיש את חשיבות הצבע בפנים גאורגיים

חזיתו המערבית של הבית.

השיקום האחרון של פארק וודהול מדגיש את חשיבותו המדהימה של הצבע בהבנתנו את הפנים הגאורגית, כפי שמסביר ג'ון מרטין רובינסון. תצלומים מאת פול היינאם

פארק וודהול היה יצירתם של שני נבובים הודים ידועים לשמצה, סר תומאס רומבולד (d.1791) ופול בנפילד (1742-1810). שני הגברים התעשרו בצורה מהירה ומהירה בשנות ה -60 של המאה העשרים, לאחר ניצחונו של קול רוברט קלייב בפלאסי בשנת 1757, בין השאר באמצעות התנהלות כספית עם בעל בריתו של אנגליה הנואב של הקרנאט. שני הנובבים חזרו לאנגליה כדי להשקיע את הונם החדש באחוזה כפרית ולהשיג השפעה פוליטית באמצעות רכישת מושבים פרלמנטריים. שניהם היו גם מושא להתקפות רטוריות ארסיות של אדמונד בורק.

רומבולד נכנס לשירות הצבאי של חברת מזרח הודו והיה עוזר למחנה לקלייב בפליסי. הוא החזיר לאנגליה אדם עשיר והזמין את תומאס לברטון (1743-1824), בן זמנו של רוברט אדם או ג'יימס ווייאט המוכרים יותר, לבנות את הבית הנוכחי (להחליף בית טיודור בבעלות משפחת בוטלר ונשרף בשנת 1771 ). השניים נפגשו באמצעות קשרים עירוניים: לברטון היה מודד בחברת ביטוח האש של הפניקס וחברת ליברי המרכולים.

העיצוב של לברטון לבית הוצג באקדמיה המלכותית בשנת 1777, באותה השנה שרומבולד הבטיח - לאחר ניסיון קודם - את ממשלת מדרס. עם עזיבתו בדצמבר, האציל רומבולד את ביצוע התוכנית לעורכי דינו, והקצה לחוזה 14, 155 ליש"ט והשאיר להם את הכוח לבצע שינויים עיצוביים. בהודו, הוא היה מעורב בלחימה עם הצרפתים בפונדיצ'רי ויצר ברונט בשנת 1779. התשלומים לברטון נרשמים בחשבונו של רומבולד בבנק גוסלינגס (כיום חלק מברקליס).

החלק העליון של אולם המדרגות הוחזר לתוכנית הצבעים המקורית שלו. ציורי הכניסה הם תוספת מאוחרת.

סר תומאס חזר לאנגליה וסערת ביקורת. אולם נראה כי העבודות לבית נמשכו ללא הפוגה, וחדר דפוס נתלה בשנת 1782, הוכחה לכך שהמבנה היה שלם מבחינה מבנית עד לרגע זה. תוכניותיו של לברטון פורסמו ב- New Vitruvius Britannicus I (1810) כלוחות 27 ו -28. השינוי העיקרי בביצוע היה החלפת גרם מדרגות אימפריאלי עם תאום אחד.

את שטחי התענוג והגן המוקף סביב הבית הוצבו על ידי ויליאם מלקולם ובנו, משתלות סטוקוול ומעצבי נוף, בשנים 1782–83. בהמשך לקח ג'וזף פקסטון חניכה בחצר הגינה.

לאחר שנשר עם בנו הבכור, סר תומאס כיוון בצוואתו כי יש למכור את וודהול לטובת ילדי נישואיו השניים. האחוזה, הבית והתכולה נרכשו תמורת 125, 000 ליש"ט בשנת 1794 על ידי בנפילד, שכונה הרוזן רופי, כשחזר לאנגליה ממדרס. בנפילד היה בנו של נגר ופוטר פעמיים משירות חברת המזרח הודו בגלל ספקולציות. הוא התחיל מיד בהרחבה הגדולה של הנכס.

גרם המדרגות משלב מעקה ברזל אלגנטי. האולם מואר מלמעלה על ידי אור צוהר.

בנפילד הכפיל את גובה הכנפיים המקשרות, שבעיצובו של לברטון היו מעט יותר מקירות מסך לבתי משפט לשירותים. מידע נוסף מסופק על ידי פרטי המכירות משנת 1801, שתיארו את מקום האירוח בפירוט. האגף הצפוני המעודכן כלל "ספריית בירה" וחדר אוכל חדש שהחליף את לברונטון בגוש המרכזי (שהוסב לימים לחדר מוזיקה). האגף הדרומי הכיל שירותי אירוח נוספים ובקומה העליונה סופקו מיטות וחדרי הלבשה נוספים.

האדריכל אינו ידוע, אך יתכן כי היה זה לברטון, שנפטר בשנת 1824. מה שלא יהיה, העבודה החדשה השלימה את הישן. מרבית הפנים מעוטרים בכרכומי רג'נסי פשוט ושושני תקרה. יש גם כמה חדרי שינה גותיים שובבים.

החלק החיצוני של בית רומבולד וגם התוספות של בנפילד מבוצע בצורה יפהפיה בלבנים לבנות עם יצירות קלאסיות מעודנות מאבן פורטלנד. החזית המערבית מעוטרת בלוחות אבן של קיידה ושימשה כחזית הכניסה, אך לאחר מכן נוסף מזרחית לביתו פורטיקו בעל פרופורציות חד קומתיות.

חדר ההדפס ששוחזר לאחרונה.

בנפילד לא היה נהנה ממושבו החדש זמן רב. בלונדון הוא הקים בנק בשנת 1793 עם ספקולציה בשם וולטר בויד, סקוטסמן מעורפל. הם פשטו את הרגל בצורה מרהיבה בשנת 1799. בנפילד נמלט ליבשת ודמדומי עוני. וודהול נתפס על ידי הממשלה מטעם הנושים ונמכר - לאחר ניסיון כושל אחד - בשנת 1801 לסמואל סמית ', נצר של שושלת בנקאות אנגלית מבוססת הרבה יותר באופן מאובטח.

וויליאם וילברפורס, יחס של הסמית'ים, שאף מוסר השכל דתי מסיפורם של שני הנובובים: רומבולד 'טרי מהודו וטפטף זהב' בונה 'בית מגורים מפואר', אך נפטר לאחר שהתעלם מבנו הבכור ובנפילד והוסיף אגף מפואר ', אך נידון לעוני ולגלות. הוא ציטט את הסאטירה העשירית של ג'וונאל על חוסר התכלית של שאיפתו של אלכסנדר מוקדון.

בפרטי המכירות משנת 1801, החדר המרכזי בקומה התחתונה מצפון מתואר כ"סלון האטרוסקאי "; כעת הוא הפך לאולם הכניסה (למרות ששמר על שמו). שינוי נוסף היה שיקום השימוש בחדר האוכל של לברטון והסבתם של בנפילד באגף הצפוני לחדר ביליארד.

אחת הרישומים של חדר ההדפס המזהה את ההדפסים לפי מספר. בתוך הארובה מופיע שמו של מעצבו, ר 'פרקר, והתאריך 1782.

בסך הכל, אופיו הגאורגי של הבית נשמר בקפידה לאורך כל המאה ה -19, רק עם שינויים קלים ועיצוב מחדש. בשנים 1833–34 הורחב פארק הצבאים, חומת הפארק נבנתה והוקמה לודונסק הרדפורד. גן פורמלי עם טרסות מעקה, ששוקם בשנת 2016, הוקם בחזית המערבית בערך באותה תקופה כדי להציב את הירוק וההא-שקוע. בפנים הוצג הסקה מרכזית וסורג רצפת פליז למרגלות המדרגות האחוריות חרוט 'פטלי מתיל 51 Frith St, 1833'.

השלב הבא, בערך בשנת 1860, כלל הוספת קישוטי רוקוקו מוזהבים ויקטוריאניים אופייניים לתקרת חדר המגורים. החדר עדיין שומר על ארובת השיש הפסלתית המפוארת והלבנה המפוארת המתוארת בפירוט בפרטי 1801. יתכן שמדובר בג'ון פלקסמן, שידוע כי עבד בברטון כצעיר, או ג'ון בייקון, שעשה את האנדרטה של ​​רומבולד בכנסיית ווטון.

התערבויות טקטיות אחרות בוצעו כנראה גם בשנות ה -60 של המאה ה -19. לדוגמא, ניתוח הצבעים שנערך לאחרונה על ידי קתי חסאל הראה כי הלוחות שעל קירות המדרגות היו במקור ריקים, אולם כעת הם מכילים גריזיי מארבע העונות בסגנון ביאג'י רבקה (שהיה אחראי כמעט על הקישוט האטרוסקני בכניסה). אולם). יתכן, אם כן, שהם הועברו לתפקידם הנוכחי בשנות ה -60 של המאה ה -20 ממקומות אחרים בבניין.

הסלון האטרוסקאי, שהפך לאולם הכניסה אחרי 1801. הציורים הם על גבי לוחות קנבס שנדבקו לקיר.

ארוחות הצהריים הגבוהות יותר מלאות בציורים על קנבס של ארבע היבשות וסחר בהם על ידי אמן ויקטוריאני לא מזוהה.

כאשר סיקרו לאחרונה בשני מאמרים ב- Country Life (ינואר-פברואר 1925), הבית שמר על תכנים שהועברו במכירות ברומבולד ובנפילד. סר יו רוברטס גילה שחלק גדול מכך סופק על ידי יצרני הרהיטים הניאו-קלאסיים המובילים בלונדון אינס ומיישו. למרבה הצער, הרהיטים התפזרו לאחר מותו של קולון הבל ה. סמית 'בשנת 1931, כשהמשפחה עברה לגור בבית ובבית הספר הית' הר.

לפי שעה, הבית כבר נחשב לגדול מדי, 'לא נוח ... ולא נוח לתנאים מודרניים', על פי Avray Tipping ב- Country Life. הוא תיאר את וודהול כדוגמא כיצד ניתן להתאים בית כפרי נהדר לשימוש מודרני, לא על ידי שינויים דרסטיים, אלא על ידי הגבלת 'האזור הכבוש בדרך כלל'. הוא הציע לסגור את המרתף, את האגף הצפוני, את חדרי הרישומים הגדולים ואת האוכל, ולהביא את המטבח לקומת הקרקע הצמודה לחדר הדפוס שבאגף הדרומי, שיכול לשמש כחדר האוכל. הנוסחה ההגיונית הזו בישרה את ההסתגלות הביתית של בתי כפרי אנגלים רבים לאחר מלחמת העולם השנייה.

הבעלים הנוכחיים, ראלף ואלכסנדרה אבל סמית ', גרים באורוות מהמאה ה -18 (באתר בית טיודור שקודם לתאריך הבית). את אלה הוסבו על ידי תומאס ואלמה אבל סמית המנוח לבית מגורים בשנות החמישים על ידי דארסי בראדל, אדריכל שהמליץ ​​להם על ידי כריסטופר חוסיי מחיי הכפר.

מר אבל סמית 'השיב מחדש את הפארק לתוכנית נוף שהכין ג'ון פיבס בשנת 1984. הוא ואשתו פעלו גם לשיקום כמה מהפנים החשובים ביותר בבית. שלושת החדרים העיקריים - חדר ההדפס, האולם האטרוסקאי ואולם המדרגות - שוחזרו בשנות השישים עם מענקים של מועצת הבניינים ההיסטוריים. בעבודות השיקום המאוחרות יותר, שבוצעו מאז 1995 בשיתוף עם המורשת האנגלית, נראה כי הגישה המדעית והמדעית יותר לשיקום פנים שהופיעה בסוף המאה העשרים בעקבות שיקום בית ספנסר, אופק וטירת ווינדזור.

החדר הראשון אליו פנו היה חדר ההדפס. הוא מרופד ב -350 חריטות ממוסגרות בגרלנדים ובחגיגיות לב, והתמונות מהוות "עיכול שלם של הידע של אותה תקופה", מיקרוקוסמוס של טעם הגרנד טור האנגלי, כמתואר על ידי פרנסיס ראסל ( Country Life, 6 באוקטובר 1977 ). את עבודות השימור נעשה אליסון מקדרמוט, מומחה הנייר והטפטים.

חזית המזרח עם פורטיקו מאוחר יותר.

כל ההדפסים הוסרו וניקו והוחזרו מחדש על נייר בטנה יפני וצבע נייר הטחון המקורי של כחול ורדיטר הוחזר. תוכניות דיו וכביסה לעיצוב שורדות יחד עם ספר מלווה המזהה את כל הנושאים. זה מציין גם את היוצר המעורפל של החדר, ר 'פרקר, ואת התאריך 1782.

השלב הבא של העבודה החיה את אולם המדרגות, חלל מרכזי מפואר בגובה מלא. התיקונים נעשו בשני שלבים בפיקוח אדריכל השימור פיטר סקוט, שהומלץ על ידי סר יו רוברטס. בעבר עבד בשיקום בית קלרנס והקפלה רויאל בארמון סנט ג'יימס. התפקיד הראשון היה תיקון מבנה הברזל המחושל הנדיר והזיגוג מחדש של צוהר הכיפה של לברטון בשנת 2008.

השנייה, שבוצעה בשנים 2011–12, הייתה השבה מוחלטת של ערכת הצבעים המקורית המרהיבה בגווני לבנדר ואפור, עם מעקה המדרגות בצבע לבן וזהב, בעקבות מחקר של גברת Hassall. במאה ה -19 נצבעו הקירות בצבע תכלת והשחזור מעקה שחור, ולכן המהפך דרמטי.

התוצאות חושפות את אולם המדרגות כאחד הפנימים הניאו-קלאסיים האנגלים המרשימים ביותר, והרמוניות הצבעים הקפדניות שמביאות את מלוא ההשפעה של קישוט העץ העדין, שבוצע כמעט בוודאות על ידי ג'וזף רוז.

עבודות שימור בוצעו גם במבואת הכניסה, תוך איחוד, תיקון מצבת הארובה של בוסי וניקוי עבודות הצבע והסיבובים הקלאסיים על בד המודבק לקירות. הקישוט המצויר מבוסס על אגרטלים של המילטון ונושא הראונדלים הקלאסיים
זה סיפורם של קופידון ונפש.

מחקריה של הגברת Hassall הראו שהתכנית הקיימת היא חידוש של אמצע המאה ה -19 של צבעי הברונטון המקוריים, וחוזרת על הרקע הכחול-אפור מהמאה ה -18 עבור הקירות ופלטה אטרוסקית דומה של חום, אדום ואוקרה לתקרה.

כל עבודות השיקום הללו התאפשרו בגלל ההצלחה של אחוזת וודהול הרחבה והמפעלים המסחריים שלה, כולל ייעור, חקלאות וליסינג מסחרי ומגורים. זה גם מהווה רק חלק מיעדי השימור עליהם מפקידים הבעלים הנוכחיים, שכללו נטיעת 40, 000 עצים וקילומטרים רבים של גידור. ההצלחה המתמשכת של האחוזה תאפשר בתקווה להמשיך את שיקום הבית.


קטגוריה:
סיפורי האדריכלות הטובים ביותר של Country Life משנת 2018: הרס, ישועה ועלילת אבק שריפה
הציור החביב עלי: קורטני אהבה