עיקרי ארכיטקטורהסטנפורד הול, לסטרשייר: אחוזה תוססת הממלאת תפקיד פעיל בעולם הסובב אותה

סטנפורד הול, לסטרשייר: אחוזה תוססת הממלאת תפקיד פעיל בעולם הסובב אותה

  • סיפור עליון

סבב עבודות שיקום שאפתני הוא להחיות אחוזה ובית כפרי לאחר המאה העשרים המאתגרת. ג'ון גודול חוקר את ההיסטוריה של הבניין המדהים הזה. תצלומים מאת פול היינאם.

נראה כי סטנפורד הול עונה בצורה מושלמת על תקציר בונהו בשנת 1697 כדי ליצור משהו 'טוב, חזק ומשמעותי', עם זאת יש לו היסטוריה העומדת בסקרנות עם המראה החיצוני המסודר שלה. הבית ניצב קרוב לליבה הגאוגרפית של אנגליה על גדת נהר אבון בצומת של שלוש מחוזות: ליסטרשייר, נורת'אמפטונשייר וורוויקשייר. זה תופס שטח נהדר של פארק: הכונן המתקרב מוטה בצד אחד על ידי אגם שנוצר מהאבון.

הבית בן ארבע הריבועים שעוצב בשנות ה -90 של המאה ה -19. אורוות החצר הכפולה נוספה בשנת 1737.

האחוזה של סטנפורד הייתה נחלת המנזר הגדול של בנדיקטיין של סלבי בצפון יורקשייר, והיה חלק ממעורבות היסוד שלה בשנת 1070 לערך. בשנת 1429, ג'ון מערה אחד הפך למנזר של סלבי והקים את משפחתו כדיירי סטנפורד. ההסדר נמשך עד לפירוק בשנת 1539, לאחר מכן רכשה המשפחה את ההחזקה תמורת 1, 194 ליש"ט.

רושם מסוים מבית האחוזה המאוחר של ימי הביניים שכבשו, ניתן באמצעות מלאי מיום 28 באפריל 1496, המהווה חלק מאוסף קטן, אך חשוב, של תחמושת שנשארה בסטנפורד. החל באולם הגדול עם שולחנותיו, האסלות, התלויים והכריות, המלאי מעביר חדר אחר חדר דרך תאי הבית של הבניין - טרקלין, חדר, תא חיצוני ומלתחה - לפני שהוא עובר למבני השירות, מונה את בעלי החיים ו מסכם במטבח. הוא מעריך את שווי התכולה במלואו מעל 353 ליש"ט, סכום לא מבוטל באותה עת.

הספרייה משלבת ריהוט, כמו שולחן גותי זה, שכנראה הוזמן על ידי סר תומאס באמצע המאה ה -18.

בניין זה עמד קרוב להתנחלות ימי הביניים וכנסיית הקהילה המפוארת, בה קבורים דורות רבים של המערות (וכיום גם ביתם של ארגז עטלפים חדשני). עם זאת, דבר לא ידוע בבטחה על המראה או ההתפתחות של בית האחוזה. דייריו נותרו למעשה דמויות בעלות מעמד מקומי וכמו כל המשפחות האנושיות, הן נותרו גאות בשושלת הארוכה שלהן, המתועדת בסרט מלא באופן יוצא דופן, בערך בשנת 1620. ערב מלחמת האזרחים האנגלית, בשנת 1641, ראש המשפחה, תומאס, קיבלה ברונית, אך תמיכתו במלך, למרבה המזל, לא פגעה בירושה של בנו, סר רוג'ר, הברונט השני, בשנת 1670.

יותר מ 25 שנה לאחר מכן, לקח סר רוג'ר את ההחלטה הדרמטית לבנות מחדש את מושבו המשפחתי באתר בתולי מעבר לנהר אבון (ובכך, העביר אותו מנורת 'אמפטונשייר לליסטרשייר). יכול להיות שהתמריץ שלו היה אסתטי: הבית של ימי הביניים וסביבתו הצפופה בתוך הכפר כנראה נראה מיום. עם זאת, הוא לא היה פטרון אדריכלי מבטיח: הוא היה בשנות הארבעים לחייו, לא היה לו הון רב וכבר סיים קריירה פרלמנטרית בלתי ניתנת לציון. יתר על כן, הוא התפאר בשושלת עתיקה וההוכחה סביבנו שמשפחות כאלה נטו להגדיל את מושביהן, במקום להרוס אותן. מה שהניע אותו לבנות ">

האולם או אולם הנשפים עם ציורים משוחזרים של סיקארד של סצנות ציד קלאסיות. בשנת 1880 העשיר ז'וברט באופן אידיומטי את החלל הזה משנות ה- 4040.

שני מסמכים, שנשמרו עדיין בסטנפורד, מספקים אולי תשובה. הם גויסו על ידי בונה הראשי והארכיטקט ויליאם סמית ', בנו של מוברן מטטנהול בסמפפורדשייר וחלק מ
שושלת בניין מידלנד. הוא ואחיו הצעיר, פרנציסקוס, נהנו שניהם מקריירות מצליחות זו מזו, שהפיקו תועלת מהריסתם של וורוויק בשריפה בספטמבר 1694. ויליאם מונה לסוקר העיירה, עם אחריות לפקח על שחזורו לאחר קטסטרופה זו בשנת 1695 והתקיים לבנות מחדש את כנסיית סנט מרי עם פרנסיס בשנת 1697. עסקיהם, שהתבססו על תכונות של הערכה מפורטת, יושר ואמינות, התפתחו לאחר מכן. פרנסיס עבר לעיירה ומוכר כיום בפשטות בשם 'סמית' מוורוויק ', אך וויליאם נשאר בסטפורדשייר עד מותו בשנת 1724.

הראשון במסמכי ויליאם סמית הוא טיוטת הסכם מתאריך 1697 המסכים את תנאי הקמת בית חדש עם סר רוג'ר. על פי זה, "ויליאם סמית 'ייקח וימשוך את דואן ... בית המגורים שלו, המערה האדומה של סר R בסטנפורד האמורה לעיל יחד עם בית הלבנים בגינה הטובה ביותר". לאחר מכן, כשהוא קניבליזציה של החומרים, היה "לבנות ולהקים בית חדש וחזק ומוצק ... על פי טיוטה [ציור]". זה אמור היה להכיל - המסמך ממשיך - מטבח, סלון קטן, 'חדר באטלרים', אולם נהדר, אולם משרתים, סלון נהדר וחדר נופש, כולם מורמים מעל מרתפים, ועליהם מונחים תאים ו חרציות למעלה. זה היה אמור להיות בעל חזית חתוכה או "אבן חצוי", מעובדת עם "יצירות טובות" ששילבה חלונות אבנט, עד כה תכונה מוכרת יחסית של אדריכלות מנומסת. הגבהים המשניים היו לבנים עם פירוט אבן (ונאטמו רק בשנות ה- 1730).

סר תומאס, הברונט החמישי, ואשתו אליזבת. התוצאה מציגה אותם מנגנים בקנה הורן של יוהן גליארארד, ככל הנראה המנגינה האהובה.

יחד עם זאת, נערכה אומדן ללא תאריך המפרט את ההוצאות הכרוכות בבניית הבית החדש: 2, 138 לירות שטרלינג. זה כולל את התנאי שסר רוג'ר 'ימצא את כל הדברים הפיגומים ... חתיכות ארובה ומוקפים; ולצייר את ערכת הווינק הישנה אם יצייר אותו '. הוא גם אמור היה לספק את כל החומרים הדרושים, כולל קנים מבריכותיו, העץ, העופרת, הלבנים (במאמרים מוזכרים 160, 000 לבנים), לוחות ומקלות. רצפת האולם אמורה להיות מונחת באבן כחולה-לבן.

ההערכה כוללת תזכיר לסמית 'להמתין למר ברומלי לטיוטות [הציורים] שבידיו. זה מצביע על הדמות המכריעה בפרויקט ומחבר אותה ישירות עם בנייתו מחדש של וורוויק. זמן מה בשנות ה -90 של המאה ה -90 התחתן סר רוג'ר בפעם השנייה עם מרי ברומלי. אחיה, וויליאם, היה חבר פרלמנט של וורוויק בין השנים 1690-8 ומפכ"ל לבניית העיר מחדש לאחר השריפה. לפיכך הוא היה גיסו של סר רוג'ר והפטרון הישיר של ויליאם סמית '. אינדיקציה מסוימת לחשיבותו לשני הצדדים ניכרת במסקנה לאומדן: "אם יתעורר הבדל כלשהו, ​​מר ברומלי כדי לקבוע זאת משני הצדדים".

חלל המגורים המודרני במרתף, שופץ לאחרונה על ידי פלאן אדריכלים בע"מ.

בניית אולם סטנפורד, אם כן, הייתה ככל הנראה תוצאה עקיפה מנישואיו של סר רוג'ר וזה היה מעורב ישירות בגיסו. בעיצוב הבית היה שמרני להפליא. זה מונע מהאופנה המתפתחת לחבלי מעקה ומאמצת גג גבוה. בינתיים, התוכנית בצורת H ביתית - עם אולם מרכזי וחוסם שני חדרים עמוקים שממוקמים על ידי חוצה טווחים ומסדרונות פנימיים ארוכים המשתרעים על פני הבית - נשמע לשמוע את החידושים האדריכליים של ראשית המאה ה 17. גם המונח 'אולם גדול' נראה מתוארך בשנות ה -90 של המאה ה -19.

זה לא נרשם כשהעבודה לבית החדש החלה, אבל הדברים השתבשו במהירות, כנראה מחוסר כספים. ההערכה קובעת כי הבית היה אמור להיות מכוסה על ידי מיכאלמס 1699. בפנים שיגמר על ידי למאס 1700 '. עם זאת, על פי תיאור נכדו, שתועד על ידי ג'ון ניקולס בתולדות העתיקות של מחוז לסטר (1795), "למרות שהוא [סר רוג'ר] החל וסיים את הבית הזה, עד לזיגוג וסגירתו באריחים ולהוביל, הוא לא גר כדי להשלים חדרים רבים בתוכו '. כאשר נפטר בשנת 1703, אפוא, זה נפל ליורשו לשאת במשימה זו.

המסדרון הראשי פועל ברוחב המלא של הבית ונפתח אל גרם המדרגות הראשי, שהוכנס בשנת 1730 על ידי פרנסיס סמית.

בנה של סר רוג'ר, סר תומאס מערה, ואשתו דווח במכתב של ליידי פרמארה לעבודה בטרקלין הגדול בשנת 1716. בנם, סר ורני, שירש כקטינה בשנת 1719, הוסיף את גרם המדרגות הראשי אל בית בשנת 1730. ויליאם סמית, בונה הבית, נפטר בשנת 1724 ולכן הוועדה פנתה לאחיו, פרנסיס, 'סמית מוורוויק'. מכתב עצות ותכנית למדרגות מסמית 'עדיין שורדים, יחד עם הצעות - לא ממומשות - להוסיף כנפיים לבית.

לאחר מותו של סר ורני בשנת 1734, האחוזה עברה לאחיו הצעיר, סר תומאס מערה המשכיל ברוגבי, הברונט החמישי. בין הרבה אינטרסים אחרים, סר תומאס היה עתיקאי והיה מעורב בקשר הדוק עם ג'ון ניקולס, שכבר הוזכרו ההיסטוריה והעתיקות של מחוז לסטר . בכרך זה כתב ניקולס על סר תומאס כי 'הוא סיים את בית המשפחה שתוכנן על ידי קודמיו; ושמר אותו באירוח אמיתי של ג'נטלמן אנגלי ... היה ברשותו ספרייה גדולה ונבחרת היטב והיה בקיא בתכניו. הטופוגרפיה, בפרט, חצתה חלק ניכר משעות הפנאי שלו '. עם זאת, ניקולס לא מציין עוד אחד מהיצרים הברורים של סר תומאס: מוזיקה. שני דיוקנאות שלו בבית מראים אותו מנגן בצ'לו עם אשתו.

המוקם בתוך אח פינת האוכל המפוארת בערך בשנת 1750, הוא דיוקן של בונה הבית, סר רוג'ר מערה.

בשנת 1737 בנה סר תומאס אורווה חדשה ליד הבית, ככל הנראה בעיצובים של פרנסיס סמית. כמה שנים אחר כך, בשנת 1743, הוא היה בהתכתבויות עם בנו הבכור של פרנסיס, וויליאם סמית ', על שינויים באולם הכניסה או באולם הגדול. זה הותאם לצורתו הנוכחית על ידי 'שקע את התקרה על ידי מפרה' שחסם את שכבת החלונות העליונה של החדר. על העבודות שולם עבור הטיח בג'ון רייט מוורצ'סטר 270 ליש"ט. בהתאם להתלהבותו המוזיקלית של סר רוג'ר, החדר זכה לכינוי אולם הנשפים. רישום בבית עליו חתם דייויד היורן, יורש עסקי הבניין של סמית 'בשנת 1747, מראה כי סר תומאס שקל גם להוסיף פורטיקו לחיצוניותו.

אולם בינתיים סר תומאס ככל הנראה סבל ממצב של בריאות. לאחר שכיהן כחבר פרלמנט לליסטרשייר משנת 1741, הוא הודיע ​​בשנת 1747 כי "נוכחותי בעיר הגבירה את ההפרעות שלי, וזו עצתם של רופאים ומנתחים ... והבקשה הכללית של כל חברי בחיים הפרטיים ש ... אני אשכב בצד כל המחשבות על שוב להיות בפרלמנט '. הוא באמת חזר לפרלמנט במשך יותר מעשור משנת 1762. אחרת, נראה שהוא נהנה בסטנפורד, עסוק בשיפור הפארק והסתימת האווון.

הבית שנשקף מעבר לבריכה שנוצר על ידי נהר אבון הסנוור.

לאחר מותו של סר תומאס בשנת 1778, העביר סטנפורד ברצף לבנו, נכדו ולבסוף נכדתו, שרה מערה. ירידה זו חילקה את הברוניות מהאחוזה, אך שרה הבטיחה תואר נוסף באמצעות טענה מרוחקת וגנאולוגית. ב- 4 בספטמבר 1839, כתב הלורד מלבורן מטירת ווינדזור להבטיח לגברת מערה כי המלכה החליטה ש'המנעה של גילו של בריי ייקבע לטובתך '. כאשר נפטרה בשנת 1862 התואר התחדש בסופו של דבר עבור נכדתה של בתה הצעירה, אלפרד ורני-מערה, הלורד הרייה החמישית בשנת 1879, גייר קתולי, משורר שפורסם ומעצב.

מיד לאחר שירש את סטנפורד, ניצל לורד ברייה את ההזדמנות לסיור עולמי כדי להפוך את הבית בעזרת יצרנית הממשלה, הפסל, השריון והזייפן פליקס ג'וברט, ואז עבד בחברת הקישוטים המשפחתית אמידה ז'וברט ובנו בצ'לסי. האורוות חוברו לבית על ידי אגף חדש ששכפל את המרתף ואת הגובה בקומה הראשונה של עיצוב שנות ה -90. היא כללה קפלה שהוקדשה לסנט תומאס מקנטרברי. חלק מאביזריו שורדים כעת בגברת גבירתנו של הצער באיטון, מבנה שהקים בשנת 1914, בין מחלוקת עם רשויות מכללת אטון.

הקישוט של אולם הכניסה או אולם הנשפים, בינתיים, הוגדל בביצוע טיח דקורטיבי נוסף באידיום משכנע של המאה ה -18 וסדרת ציורי ציד קלאסיים חתומים על ידי B. Siccard, שכנראה ציירו גם את תקרת חדר האוכל וזה של הקפלה (עלייה). בשנת 1896 לורד בריי שוב פנה לג'וברט כדי ליצור אנדרטה מדהימה לאחיו הגדול, שנהרג באולונדי בצולולנד, בכנסיית הקהילה ( Country Life, 9 ביולי 2014).

לורד בריי היה מעורב בניסויים של חובב המעצב והממציא סגן פרסי פילצ'ר, ששבר את שיא העולם לטיסה ללא מעצורים בפארק סטנפורד בשנת 1897. פילצ'ר, בינתיים, החל להתמודד עם אתגר הטיסה המונע. עם זאת, בזמן שהפגין את הדאון שלו, שנקרא הוק, למשקיעים פוטנציאליים ב- 30 בספטמבר 1899, הוא התרסק ומאוחר יותר מת מפציעותיו. מצבה לזכרו ניצבת בשדה סמוך.

במאה ה -20 חלו שינויים עמוקים בבית. בשנת 1924 נהרס האגף הוויקטוריאני בגלל ריקבון יבש ובמהלך מלחמת העולם השנייה האולם אירח את בית הספר והמנזר קדוש מרוהמפטון.

לאחר מכן, הלורד ברייה השביעי, שהצליח בשנת 1952, יזם פרויקט שיקום ענק, שאחריו נפתח הבית לראשונה לקהל והוצג במדינות החיים (4 ו- 11 בדצמבר 1958). הברונית ה -8 ברייה ובעלה, סא"ל אדוארד אוברי-פלטשר, המשיכו בשיקום ופיתוח של סטנפורד, לפני שבן דודה, ניק פותרגיל קיבל את האחריות לכך בשנת 2003. בעזרת אנגליה הטבעית הוא החזיר מבנים רבים ברחבי האחוזה כוללת את האורוות, בניין חצר אחוזה, חה חה, מקלט צבאים, שערים וגשר מהמאה ה 17. באולם עצמו המרתף התחדש כאזור מגורים מודרני ובשנת 2012 שימרו ציורי אולם הנשפים על ידי שימור הירסט במענק של קרן בתי הכפר. הנכס, בינתיים, פתוח לאירועים, שכירות עסקית וחתונות וכן קייטנות לילדים בעיר הפנימית המנוהלת על ידי Lifebeat, ארגון צדקה שהוקם על ידי לוסי פותרגיל. האחוזה מנהלת וממחזרת את כל הפסולת שלה מאירועים לחומר קומפוסט וניתן לשימוש חוזר והיא מחלצת תוכנית לגידול ירקות אורגני לבתי הספר הסובבים אותה. סטנפורד מרגיש כמו אחוזה תוססת בצורה יוצאת דופן הממלאת תפקיד פעיל בעולם הסובב אותה.

בקר באתר //stanfordhall.co.uk למידע נוסף


קטגוריה:
מתכון לבבי פרחי פרחים
ארבעה טיפים חיוניים לחתונה שיסייעו לכם לקיים את החתונה המושלמת בכפרי