עיקרי ארכיטקטורהפאלאזו גרימני, ונציה: כל הארמון מהמאה ה -17 ששוקם על ידי אדריכל בריטי

פאלאזו גרימני, ונציה: כל הארמון מהמאה ה -17 ששוקם על ידי אדריכל בריטי

קרדיט: © קולין דוטון / ספריית התמונות של ארץ החיים
  • סיפור עליון

שיקום פאלאצו ונציאני על ידי האדריכל ג'ון סימפסון חשף במפתיע תוכנית קישוט נהדרת מהמאה ה -18, חושף קלייב אסלט. הצלם קולין דטון.

קוראים רבים של " קאנטרי לייף" ודאי חלמו להחזיק דירה בוונציה. מי שעדיין לא עמד בפיתוי צריך להפסיק לקרוא עכשיו. שכן כאן נמצא ארמון שלם מהמאה ה -17 ששוחזר על ידי האדריכל ג'ון סימפסון ואשתו אריקה, למען האמת. רק מי שיודע איך זה היה במהלך גלגולו הקודם, כמועדון הגשר של ונציה, יכול להעריך את היקף המהפך. מעטים היו יכולים לנחש שתכנית קישוט שלמה במאה ה -18 ברובה הוחבאה מתחת לשכבות הניקוטין, הצבע, הפרקט והמשי הצהוב, אך קפיצת האמונה של משפחת סימפסון השתלמה. הון העדיף את הנועזים.

הפלאצו היה אחד ממגוון נכסים ונציאנים רבים בבעלות משפחת גרימאני, אבות שהיו בולטים זה מכבר בחיי העיר; הם ייצרו שלושה כלבים, שני קרדינלים ושני בישופים. על ידי מים, זה קרוב לכיכר סנט מרק, ובמונחים הוונציאנים, במקום מוגבה יחסית, 3ft מעל הכיכר. כאשר סנט מארק עמוק בברכיים, המים רק מלקקים את מפתן הדלת של פאלאצו גרימני, כך שקומת הקרקע המשמשת לאחסון - המגזינו, נותרה יבשה.

אין חזית תעלה, אך החזית הראשית מעניקה הרחבה של קמפו סנטה מריה דל ג'יגליו, ג'יגליו שמשמעותו שושן, התייחסות לפרח ההכרזה. כנסיה זו נודעה במקור - ועדיין היא לעתים קרובות - בשם סנטה מריה זובניגו, על שם משפחת ג'ובניקו, שבנתה אותה במאה ה -9; שינוי השם נמשך מהבנייה מחדש לאחר מותו, בשנת 1679, של אנטוניו בארברו, קפיטן דל מאר ומושל האימפריה הוונציאנית. ברברו ומשפחתו מופיעים בצורה בולטת בחזית השיש עד להדרה כמעט מוחלטת של דימויים דתיים.

לא ידוע מועד הקמתו של פאלאצו גרימני. בפנים ניתן לתארך את עבודות הטיח המוקדמות ביותר ששרדו, סכימת פרחים ולוחות שבהם הצבע נמצא בטיח עצמו, בערך מבחינה סגנונית לערך בשנת 1700. הבניין מופיע, בנוסף, בתיאור של הכנסייה והכיכר על ידי Canaletto, עכשיו באוסף איש רייטס במוזיאון המטרופוליטן בניו יורק. זה מראה את הארמון עם שתי קומות בלבד, ולא את הארבע הנוכחית; בעיר בה אדמה הייתה פרמיה, נבנו לעתים קרובות פלאצי בשתי קומות, ואז הוגדלו לפי הצורך - למשל, כדי לשכן ילדים עם התבגרותם.

במקרה זה, הבניין הועלה לגובהו הנוכחי על ידי שתי קומות נוספות במהלך המאה ה -19. במקביל, אולם הכניסה המקורי בגובה כפול, שככל הנראה הכיל גרם מדרגות קיסרי, חולק אנכית לשני חללים, שלכל אחד מהם גרם מדרגות משלו. זה הפך את החלק העליון של הבניין, עם אצילתו השנייה לפסנתר, ללא תלות בחלק התחתון.

לארמון היה גג גרביונים רדוד, שמעליו מתנשאים ארובות גבוהות מסוג טיפוס ונציאני בדרך כלל עם נוזלים גבוהים וקונוסים הפוכים, עיצוב שנועד להכיל גלילים חמים בעיר צפופה הפגיעה לשריפות הרסניות.

החזית כיום מכוסה בסטרוקו צהוב בהיר (קנטלו מציגה אותה באדום); במרכז אצילית הפסנתר של המאה ה -18 נמצא ארקייד של שישה עמודים יוניים עשויים אבן לבנה, עם שני חלונות נוספים עם ראש עגול לכל צד. למרות שהגג והארובות נעלמו עתה, מכל הבחינות האחרות, הפלאצו כפי שנראה במאה ה -18 הוא זה שבבעלות כיום הסימפסון.

מבט לחדר השינה האורח המפואר עם מיטת המהגוני שלו עם ארבע כרזות, החופה הגבוהה שלה עם כיפות תלויה משיכות משי כחולות. © קולין דוטון / ספריית התמונות של חיי מדינה

סקרנות אחת של התכנון הפנימי של הבניין מהמאה ה -18 היא מפלס ביניים המופרד מהחדרים העיקריים על ידי לוחות עבודות קיר. רצפת הביניים הזו, או הביניים, בטח שימשה
גלריית נדרים לחדר האוכל הנוכחי, ברור שזו נועדה למוזיקה. הסדר כזה עשוי לרמז שכאשר הוקם הפלאצו לראשונה, הוא שימש למעשה כקזינו.

ברפובליקה המוקדמת, ההימורים הוחלטו על רקע עונשים מחרידים שונים. עם זאת, הקרב נגד הבילוי האריסטוקרטי הפופולרי אבד במאה ה -17 ומפתה לחשוב שהפלאצו גרימני נבנה זמן קצר אחר כך. בהחלט, קזינו להימורים עשוי היה לספק מקור הכנסה שימושי עבור הגרימניס, שכמו משפחות ונציאניות אחרות, התבדלו מהמסחר והכנסייה לתיאטראות (שהיו בבעלותם כמה).

אם היה כאן קזינו בשנת 1700, היה זה במקרה פשע שבשנת 1964 המשיך הבניין בקשר שלו עם קלפים, אם כי בעלי אופי מוחי יותר, בכך שהוא הפך לביתם של Circolo del Bridge di Venezia. המועדון עדכן את התפאורה - לא הרסנית מדי, כפי שהתברר - בהנחת רצפות חדשות, הצבת חיפוי קירות ומריחת מעילי צבע.

לדירה מהמאה ה -18 נכנסים דרך פרוזדור, המופרד מחדר המגורים על ידי שני פתחים מקושתים. קשתות אלה, כמו גם ארונות הדלתות בחדר, עשויים משיש דמוי גוון בגוון חום בהיר; הצבע היה מוחל על גבי גבס האפרסקית, ואז משומן, ומכאן מצבו השימור הטוב. זה היה אחד המרכיבים הבודדים בקישוט המקורי ששרדו ללא מגע. השיש האפור הבהיר של הפילסטרים הקווים את החדר, הוורודים והירוקים של לוחות הטיח וכחול הדלת, בכל זאת הוחלף. לאחר הוצאת שכבות הצבע, הצבעים המקוריים נחשפו במצב של רעננות כמעט מופלאה. נראה שהתכנית הזו נמצאת במקבילה הוונציאני לסגנון "דירקטוריון שנות ה -90", רק עם עבודות גבס שנראה שלא לגמרי שכחה את הרוקוקו.

ריהוט חדר המגורים עוצב על ידי האדריכל והבעלים ג'ון סימפסון ומרופד בבדים מודפסים דיגיטלית. © קולין דוטון / ספריית התמונות של חיי מדינה

חצי מאה של עישון סיגריות מצד שחקני הגשר הפכו את התקרה לחומה ערמונית; ההתכהות הזו הוסרה כעת. אם פעם היה מצויר בסצינה אלגורית, כפי שנראה ככל הנראה, העבודה אבודה כעת. קמוסים של מה שנראה כקיסרים תופסים את דלתות החוץ. הקמיקים המקבילים בשולי התקרה הוחלפו במאה ה -19 בתמונות של מה שהייתה אז המשפחה שגרה כאן: אב, אם ושני ילדים.

כפי שנמצא, הרצפות ברחבי הונחו בפרקט. כנגד כל העצות (מדוע היה מונח פרקט אם הרצפה שמתחת לא הייתה רקובה לגמרי ">

חדר האוכל. מסביב לקירות, גביעים מוזיקליים הושטים מזרועות מפושטות. © קולין דוטון / ספריית התמונות של חיי מדינה

אולי הפנים המדהים מכולם הוא חדר האוכל. תו צבעוני אחד מסופק על ידי הרצפה, עם התבנית הצהובה-צהובה של סיינה, המוצב בגבול המשקף את עיצוב התקרה. שנייה מגיעה מהדלתות הכחולות באבקה. סביב הקירות, תלויים גביעים של טיח יצוק, כמעט כולם מראים כלי נגינה - עם הנהון מתאים, באחד הגביעים הקטנים יותר, לאדריכלות, משאר זרועות מפותלות. החלק המרכזי של התקרה, המוצב במסגרת מוזהבת, מציג את אפולו המוקף עלמות אלגוריות, רוקד עם טמבורין, כותב מוזיקה ומפוצץ חצוצרה, כשסופונים נופלים עם כתר זרי דפנה (יש להניח שתוסיף את זה שאפולו כבר לובש). הסגנון הוא זה של טיפולו, האמן הסביר שהוא אחד מתלמידיו, קוסטנטינו סידיני.

משני צדי התקרה טבליות פוטי, המייצגות ככל הנראה את עונות השנה, אם כי הזמן הפך אותם לכהים מכדי לקרוא.

מתחת לתקרה, לוחות העבודות הסורגים המפרידות בין חדר זה למבוצת הביניים מהמאה ה -19; הם עשויים עץ שטוח צבוע בטרמפ-לועיל, ומוטיב העלים המסתחררים חוזרים על עצמם בחוץ. הנברשת המודרנית, שנקנתה בלונדון, אינה מפרקת; לפיכך היה צורך להעביר אותו מלונדון על עריסה, כשהוא שוכן בתוך תוף מתכת. הדלתות הכפולות בקומת הקרקע היו מספיק רחבות כדי לקבל אותה, אך הנברשת לא הצליחה להיכנס דרך דלת הדירה עצמה. למרבה המזל, זה היה רגיש להידחס לנפח דק יותר, לפני שנפתח שוב, כשהוא מותאם לתנוחה.

חדר השינה וחדר הרחצה האורחים מכילים מערך קדום יותר של קישוט צבוע. המיטה כאן היא כרזת ארבעה מהגוני עם חופה צבועה, עטופה בסמלים של משי כחול. על הקירות שני ציורים שנראו עצומים כשצפו בלונדון, אך משתלבים באלגנטיות בחדר בגובה כזה. האחד הוא סיביל ניאו-קלאסי והשני מתאר את אברהם שהקריב את יצחק.

אחד מחדרי השינה. הרצפות ברחבי הפלאצו מכוסות בטרצו. © קולין דוטון / ספריית התמונות של חיי מדינה

הזהירו: מה שאנו מראים בעמודים אלה הם רק חלק מהחדרים המוגמרים בפלאצו. אפשר לתהות כמה קשה היה, אפילו עבור אדריכל מניסיונו של מר סימפסון, להגיע לשיאו המאושר הזה: בטח היה כאב לב במהלך הפרויקט ">

עם זאת, במובנים מסוימים, כיום קל יותר לקנות בוונציה, כפי שהיה לפני כמה שנים. אז, מבנים רשומים היו פטורים מארנונה. לפיכך, היה מעט תמריץ לבעלי מכר בתנאי שיוכלו לשמור על רמת תחזוקה מינימלית - אכן, איזו סטיגמה חברתית קשורה לכך. נכסים למכירה נטו שלא לפרסם בגלוי. שינוי במערכת המס שחרר כעת את השוק. זכותה של המדינה לקנות כל בניין רשום בערך המוצהר (שלא תמיד שיקף את הכספים ששולמו) היוותה תמריץ נוסף.

שוק הנכסים שקוף יותר מאשר לפני כן, אך לא כל אחד יכול לראות ברווזון מכוער, כפי שהיה פאלאצו גרימני, ולדמיין את טרנספורמצייתו. זהו אחד הברבורים השלווים בעיר.

פאלאצו גרימני מותר באמצעות ונציה פרסטיז '(020–3356 9667; www.veniceprestige.com)


קטגוריה:
חווה מעורבת בסקוטלנד בה אמא ​​טבע עושה את הדבר שלה
חיי מדינה כיום: קריאתו הלב של סר דיוויד אטנבורו לנשק