עיקרי ארכיטקטורהניו קולג ', אוקספורד: הסיפור בן 650 שנה של המכללה שחלמה שזה ארמון

ניו קולג ', אוקספורד: הסיפור בן 650 שנה של המכללה שחלמה שזה ארמון

ניו קולג ', אוקספורד. קרדיט: ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

ניו קולג 'באוקספורד, כיום כמעט 650 שנה. במאמר נרחב זה, ג'ון גודול מתבונן במכללה האוניברסיטאית המועתקת ביותר באנגליה, בניין בהשראת ארמון נהדר מהמאה ה -14, ואילו ג'פרי טייאק בוחן את התפתחות אחת המכללות המרשימות ביותר באוקספורד מימי הביניים החל מהרפורמציה ועד ימינו. . תצלומים מאת וויל פריס.

חלק 1: סיפור הקמת המכללה החדשה

ב- 10 באוקטובר 1356 הגיב אדוארד השלישי לחדשות מדהימות מצרפת. בפואטיירס, ב -19 בספטמבר, בנו, אדוארד מוודסטוק - מוכר כביכול כנסיך השחור - ניצח לחלוטין צבא צרפתי גדול בהרבה וכבש את מנהיגו, ג'ון השני. טענתו של אדוארד השלישי לכתר הקפטני קיבלה סמכות חדשה והוא הורה לבישופיו להציע חג ההודיה על לכידתו של יריבו 'ג'ון דה ולואה, סוער הממלכה של צרפת'.

סמוך לניצחון, אדוארד השלישי התחיל ביוזמה חדשה לשפץ את מושבו בווינדזור. הוא עסק בבניית עבודות בטירה מאז חגיגותיו הארתוריות שם בשנת 1346, מהן יצאה האחווה המלכותית של מסדר בירית. אולם היוזמה החדשה שלו הייתה ליצור ארמון במחלקה העליונה בקנה מידה שיתאים לכל דבר באירופה העכשווית. ארמון זה יכול לטעון שהוא פרויקט הבניין הגדול ביותר שיזם מלך אנגלי מימי הביניים, שעלותו סכום מדהים של כ 44, 000 ליש"ט. חלק גדול ממנו שילם כופר של המלך ג'ון.

כנראה שהיה בראשית התחייבות זו, 30 באוקטובר 1356, כי דמות מעורפלת בעבר, ויליאם, פקיד מוויקהאם (או וויקהאם) בהמפשייר, הועמד לאחראי על פעולות ווינדזור. נראה כי ויליאם תפס את עיני המלך, מכיוון שכעת התקדם במהירות יוצאת דופן בשורות הממשל המלכותי, עד שכפי שהבשר הכרונייקן פרויסארט 'הוא עמד כל כך גבוה לטובת המלך, ש ... הכל נעשה בהסכמתו, ושום דבר נעשה בלעדיו. קצת יותר מעשור לאחר מכן, בשנת 1367, הוא נחנך לבישוף ווינצ'סטר, אחד העשירים העשירים בעולם הנוצרי.

ניו קולג ', אוקספורד. © ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

הוא לא הסתפק רק בדרישות התפקיד, הוא עסק במינויים של הכנסיות, השער על שוק הצמר ורכש הלוואות ממשלתיות מוזלות. תוך כדי כך הוא התעשר באופן מדהים ופיתח מערך אויבים פוליטיים שתתאים, כולל אחיו של המלך, ג'ון מגאונט. בימים האחרונים למלכתו של אדוארד השלישי הוא סבל מנפילה מרהיבה מחסד, אך שרד וב- 31 ביולי 1377 קיבל חנינה מריצ'רד השני הצעיר.

המשבר הזה בקריירה של וויליאם הביא לשינוי בחסותו; אולי זה מיקד את מוחו. בשנים 1377–78 החל לבנות מחדש ארמון בוויסקאם של בישופ בסמוך לעיר הולדתו והפנה את תשומת ליבו להקמתן של שתי מכללות, האחת בווינצ'סטר (עבורה קיבל אישור האפיפיור ב- 1 ביוני 1378) ואחת אחרת ב אוקספורד (שהורשה על ידי אמנת מלוכה ב- 30 ביוני 1379).

באופן חיוני, לשני היסודות הללו הייתה היסטוריה קדומה משנת 1369. באותה שנה הקים ויליאם בית מגורים לנערים עניים בווינצ'סטר (וארבע שנים לאחר מכן העסיק מורה לדקדוק). הוא גם הקים קהילה של מלומדים, שהתקיימה על חשבונו, תחת סוהר באוקספורד, עיר האוניברסיטה הקרובה לווינצ'סטר.

בשני המקרים המכללה החדשה הניחה את מטרת גוף קודמתה. לא פחות חשוב, בתהליך של ארגון מחדש פורמלי, הם גם באו להידמות זה לזה וגם להיות קשורים זה לזה: את חבריהם של המכללה באוקספורד ייבחרו מתוך 70 הנערים העניים שחונכו בדקדוק ובאמנויות הליברליות בבית הספר. ווינצ'סטר.

המעבר הבלתי פורמלי של תלמידים בין בתי ספר מסוימים למכללות באוניברסיטה היה בוודאי מציאות ארוכת שנים, אך הפורמליזם של ההסדר הזה - שהוגדר בתקנות שהוצאו משנת 1389 - היה מהפכני. מעתה הפך להיות מאפיין אופייני למעשים הגדולים ביותר של חסות חינוכית באנגלית.

ניו קולג ', אוקספורד. © ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

למרות שהיה קשור זה לזה, נראה כי וויליאם ראה במכללתו באוקספורד כמבוגר בשני המוסדות ועסק הקמתה קיבל עדיפות על מקבילו של וינצ'סטר.

על פי אמנת היסוד שלה, מיום 26 בנובמבר 1379, המכללה האוניברסיטאית החדשה של וויליאם הייתה אמורה להיקרא 'מכללת סנט מרי בדרך כלל סיינט מארי מכללת ווינשסטרה', והיא תכלול סוהר ו -70 פקידות חוקרים; 10 כמרים התווספו כמה שנים אחר כך. אולם עד מהרה נודע כמכללה 'חדשה' כדי להבדיל אותה ממה שעכשיו אוראל, המוקדש גם לבתולה.

שמו היה מתאים בדרכים אחרות. גודל הקהילה, למשל, היה עצום ביחס למכללות הקיימות באוקספורד ולא היה שום תקדים לתקן את מספר המלומדים. בתקנותיו הדגיש וויליאם שהוא מוטיבציה לחנך את הכמורה ושם דגש חריג על הוראת התיאולוגיה. עשרים עמיתים הורשו ללמוד משפטים ושני אסטרונומיה. לא פחות מדהים היה קנה המידה והשפע של הבניינים החדשים. אבן היסוד הונחה ב- 5 במרץ 1380.

בתכנון המכללה החדשה שלו הייתה לוויליאם יד חופשית להפליא. אוקספורד עדיין נותח לאחר המוות השחור ובעזרת מלכות השתלט על גוש אדמות קוהרנטי בפינה הצפונית-מזרחית של העיר החומה - מקום שתואר על ידי חבר השופטים בשנת 1379 כ'מלא לכלוך, עפר ו גוויות מסריחות ... [א] נקודת מבט של רעה, רוצחים, זונות וגנבים. ויליאם פינה את האזור ובאמצעות רישיון האפיפיור פוטר את המכללה מהמבנה הפרוכיאלי של אוקספורד.

בתוך המתחם הזה שהוקם בקפידה הוצב מתחם הבניינים הקוהרנטי הגדול ביותר שנראה אי פעם באוקספורד. הוא נשלט על ידי מגוון מסיבי אחד, המורכב משני הפנים הקהילתיים העיקריים של המכללה שנקבעו בסוף לקצה - האולם והקפלה. חזיתותיהם מנוקדות על ידי מבצרים ושיאים. הסגירה בטווח זה מדרום, ויצרה איתו ריבוע, היו שלושה טווחי לינה נמוכים בהרבה עבור הקהילה והפקידה ששלטה בה.

ניו קולג ', אוקספורד. © ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

הכניסה למתחם הייתה דרך בית שער המהווה חלק ממקומותיו של הסוהר. חזיתו מעוטרת לכיוון הרחוב בפסלי הבשורה ובדמותו הכורעת של המייסד. מבקרים שעוברים דרך זה אל תוך המשבצת עומדים בפני מגדל בית שני עם תצוגה פיסולית זהה, למעשה מרפסת גבוהה מהרגיל לאולם. הוא מכיל גרם מדרגות כניסה קמרון מפואר, כמו גם מספר חדרים חזקים לאוצר המכללה והתחמושת, שימוש מקובל לחללים כאלה.

כל ההרכב הזה של בית המשפט הראשי במכללה נגזר ישירות מהדוגמא של המחלקה העליונה של טירת ווינדזור. כמו כן, הוא משלב את הדירות העיקריות של הארמון - האולם, הקפלה והחדר - לקומפוזיציה דומיננטית אחת הסגורה משלושה צדדים בטווחי לינה. כמו כן ניכר כאן המונומנטליות של ווינדזור, הקוהרנטיות והפשטות שלה, כל סימני ההיכר של הסגנון הניצב.

לעומת זאת, ניגודיות בולטת היא בטיפול בחלונות בשני הבניינים. בווינדזור, כל אלה של החזית הראשית היו זהים. טיפול זה מנוגד לתקדים אנגלי ארוך, בו חדרים מוארים בדרך כלל על ידי סוגים שונים של חלונות. במכללה החדשה, בדחייה מרומזת על האחידות של ווינדזור, חלונות האולם והקפלה שונים.

באופן פנימי, גם האולם וגם הקפלה הועלה להפליא. הראשונה מורמת לגובה הקומה הראשונה מעל תת-קרקע קמורה ומקרבה אליו מהרבוע הראשי במעלה גרם מדרגות רחב, המונח על ידי כספת דקורטיבית מתוחכמת במיוחד. בסמוך לכניסה, וכעת הוקרן מגוף האולם על ידי מחיצה שהותקנה בשנים 1533–35, נמצאות דלתות למטבחי ימי הביניים המרהיבים (שעדיין פועלים) ושירותים. בקצה הנגדי של הכניסה ישנו שולחן לשולחן הגבוה. האולם תוכנן לראשונה עם קמין מרכזי, והעשן נמלט דרך הלובר בגג.

עם זאת, הקפלה הייתה הפנימית הגדולה והמרשימה ביותר מבחינה ארכיטקטונית. כשהוא מתנשא לגובהו המלא של הבניין מהקרקע, הוא נבנה כגבוה יותר מהאולם. החלונות הענקיים היו מלאים בוויטראז 'ורבים מהלוחות המקוריים שהוזמנו מהזכוכית תומאס מאוקספורד שורדים. כך, גם, עשו את הדוכנים, שעובדו עתה בהרבה.

ניו קולג ', אוקספורד. © ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

מקובל בקפלה ליצור חלון גדול בקיר הגמלון שמאחורי המזבח הגבוה. לעומת זאת, במכללה החדשה, קיר הגמלון היה משותף לקהל האולם והיה בהכרח עיוור. כדי לקשט אותו, אם כן, הוקמו ררטואים ענקיים, הכוללים שכבות של קדושים מפוסלים המצויים בנישות. הסידור היה כנראה בהשראת צורת המקבילה האבודה שלו בווינדזור.

נכון להיום, הקרן המכללה הגדולה ביותר שקשורה לאוניברסיטה הייתה מכללת מרטון. הקפלה המרהיבה, שהחלה בשנת 1289, הוקמה על פי תוכנית צלבית יוצאת דופן - נדנדה במעבר ובמגדל פחות מעברי, המופרדים על ידי מגדל חוצה ותלילים - שנבע ככל הנראה מהארכיטקטורה של כנסיות הפריצה האבודות של אוקספורד.

הנזירים היו השפעה מכוננת על חייה של האוניברסיטה מהמאה ה -13, והפקות הכריפות של הכנסיות שלהם, שהוקרנו מהמקהלה, שימשו למחלוקות באוניברסיטה. ככל הנראה נועדה שתפילת מרטון תתפקד באופן דומה, אך העבודה מעולם לא התקדמה יותר מהרמה הנמוכה ביותר של הטרנזיטים, והותירה את הקפלה כמבנה בצורת T.

בתכנון התקדים של הקפלה של מרטון, תוכנית זו בצורת ה- T עוצבה בצורה שונה למדי, והחליפה את הטרנזיטים וחצתה את המגדל במערת מעבר של שני מפרצים צרים מעבר לפה של המקהלה. שני החללים הופרדו על ידי מסך ליצירת מה שמכונה בדרך כלל קפלה אנטה, עם חלונות ענקיים.

במאה ה -19, חלק מההיסטוריונים ייחסו את העיצוב של המכללה החדשה לפטרון שלה, אך הדמות האחראית בהחלט הייתה, למעשה, הבונה הבסיסית ויליאם ווינפורד. הוא תועד לראשונה כמייסד סוהר בווינדזור בשנת 1360 וקודם במהירות בעבודות המלכותיות, ככל הנראה על ידי הבישוף העתידי. הוא נלקח לשירותו של הבישוף וויליאם ובשנים 1377–78, כשעבד על שינויים בארמון האפיסקופלי של הבישוף וולטהאם, מתואר כ'בונה ואדון של כל עבודות הבנייה של האדון '. הם היו בכמות מדהימה.

ניו קולג ', אוקספורד. © ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

בנייני המכללה הראשיים היו מספיק שלמים בכדי שהקהילה תיכנס לביתו החדש ב- 14 באפריל 1386. בשלב זה, מוקד תשומת ליבו של ויליאם עבר לבניית מכללת ווינצ'סטר, מבנה המציג קשרים אדריכליים קרובים רבים עם ניו קולג '. . אגב, מכללת וינצ'סטר, ללא ספק, עוצבה על ידי ווינפורד, שדיוקנו הופיע לראשונה לצד זה של הנגר הראשי, יו הרלנד, בחלון המזרחי של הקפלה.

העבודה המשיכה בכל זאת בניו קולג 'להשלמת הבניינים. לאחר רכישת חלקת אדמה נוספת בשנים 1388–89, הוצב קלוסטר חדש ממערב לקפלה ואיתו מגדל פעמונים המוקרן מעל חומת העיר. לא ברור אם זו מחשבה שלאחר מכן או חלק מהתכנית שהתממשה באיחור. אדוארד השלישי יצר משהו דומה לקאנונים של מכללת סנט סטיבן, ווסטמינסטר.

הבישוף וויליאם חי עד שנת 1404, אז נקבר בחזוזה מפוארת ששרדה בקתדרלת וינצ'סטר. הוא השאיר רבים ממורשי היורו שלו למכללת אוקספורד, כולל הקרוזייר המדהים שלו ואוצר אוצר של 2, 000 פאונד. אולם מרשים עוד יותר היה מורשת המכללה עצמה.

אם חיקוי הוא עדות להערצה, ניו קולג 'הייתה ללא ספק המכללה הנערצת ביותר באוקספורד של ימי הביניים, בין השאר מכיוון שכמובן כה כהני דת רבי השפעה עברו בה ואז בחרו לדגמן את יסודותיהם עצמם. השפעתו התרחבה גם לקיימברידג ', באמצעות הדוגמה של יסודותיו הקולגייטיים של הנרי השישי במכללת אטון וקינגס, הקשורים זה לזה באופן הפרויקטים של הבישוף וויליאם בשנת 1443. גם לאחר הרפורמציה, השפעתו הישירה נראית בעיצובו של וודהאם, שהחל בשנת 1610. עד למועד זה, המכללה החדשה השתנתה בעצמה - כפי שמסביר ג'פרי טייק להלן.


חלק ב ': מודרניזציה של מושב למידה מימי הביניים, מאת ג'פרי טייאק

הבניינים מהמאה ה -14 של ניו קולג '- שתוארו לעיל על ידי ג'ון גודול - יצרו אולי את המסורת של אדריכלות קולגייט באוקספורד, אך הם לא הושארו בעינם במשך 500 השנים האחרונות. המוסד עצמו גם לא. לאחר הרפורמציה טוהרה הקפלה סטיות 'פופיות'. מזבחות בת הוסרו בשנת 1560, ואחריה בשנת 1566 הרס הפסלים בשכונות הראדרוס, שהודבקו מעל, ובעליית הגג בשנת 1571–72.

היו גם שינויים בחלקי המגורים במכללה. מגורי הסוהרים הורחבו כדי לאפשר נוכחות של אשה ומשפחה; שם שורדים כמה יצירות ארובות מגולפות של סוף המאה ה- 16. בסוף שנות ה -16 של המאה העשרים החלו העמיתים הבכירים, שהתעייפו לחלוק את חדריהם עם חברי המכללה הזוטרת, לבנות 'טלאי יד' בעליית הגג של הריבוע, בהם יוכלו ליהנות מפרטיות מסוימת.

ניו קולג ', אוקספורד. © ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

לשינויים החלקיים הללו הייתה השפעה מועטה יחסית על המראה החיצוני של המכללה, אך בשנים 1674–75 הוסתרו גמלונות הגג מאחורי קירות אבן גזית של קינגטון, עם שוליים של מלבושים שנראו מהצד המשולש, כשהחיצוניות החלקה שלהם מנוגדת ל הריסות גס בקומות התחתונות של המאה ה -14.

עם זאת, ככל שיהיו שינויים אלה שיכולים היו לנוחיות התושבים, הם השפיעו על האומללה של הרס הפרופורציות המקוריות של הריבוע, במיוחד בצד המערבי, בו הקומה העליונה של מגדל השער נלחצת בין הקירות שהוגדרו לאחרונה. המראה המקורי נפגע עוד יותר בשנים 1718–21, כאשר הוצגו חלונות אבנט לאורך כל המשולש, פרט לאחד בצד המזרחי ששוקם בשנת 1949.

הקומה העליונה בצד זה הוקצתה לספרייה עליונה, ושחררה את החדר מעל הזכרון מימי הביניים - בעבר שימש ספרי חוק - והפכה בשנת 1678 לחדר משותף בכיר, אחד הראשונים באוקספורד. מרופד בציפוי עץ ובאופן מוחלט שלם, הוא מגלם את אוקספורד של עידן שלאחר השיקום, את היומן והעתיק אנתוני ווד שהעיר באדיקות, בשנת 1682, כי חבריו לניו קולג 'נתנו הרבה לשתייה ומשחקים ותענוג אכזרי לשווא. הם מתנוונים בלמידה '.

מגורי הסוהרת עוצבו מודרני בשנות ה -70 של המאה ה -20, עם גרם מדרגות נאה שהוקם על ידי המצטרף המקומי ריצ'רד פרוגלי בשנת 1675. הם היו קשורים, בין השנים 1675–76, על ידי גשר אבן אטרקטיבי עם קשת עגולה לגינה הפרטית שלו מאחורי האסם האורוות שעל הצד הדרומי של ניו קולג 'ליין, אחד החללים הסודיים האטרקטיביים ביותר באוקספורד.

מעצב הגשר היה ויליאם בירד, אדריכל בונה מקומי שגילף כמה מהקישוטים בתיאטרון שלדוניון של סר כריסטופר ורן, בשנים 1666–69, וחצרו הייתה ברחוב הולוול, צפונית לקולג 'החדש.

ניו קולג ', אוקספורד. © ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

ההחלטה להודות בפשוטי ג'נטלמן (גמלים משלמים בתשלום) הובילה להרחבה ראשונה ראשונה של הבניינים המקוריים בשנים 1682–84. גן נבנה כבר בשנים 1529–30 בשטח הפתוח שממזרח למשבצת, עם תל תצפית משנת 1594, אליו נוספו מדרגות בשנת 1642. מוגבל מצפון וממזרח על ידי חומת העיר המצולבת - כיום תפאורה לגבולות פרחים מפוארים - הגן היה 'עשייה חדשה', כתבה סיליה פיינס בשנת 1694, עם 'אגן מים גדול' ו'הליכות קטנות ומושבות עגולות כדי שהסכלים יוכלו להסיט את עצמם '.

הבניינים החדשים, בני שלוש קומות וקראנזים, מסדרים חצר שנפתחת מהמשבצת לכיוון הגן; עוד שני בלוקים עם חלונות ראווה (הראשון של אוקספורד) נוספו בסוף הרחוק בשנת 1700–07, צעדו לאחור כמו נוף במות ומחוברים על ידי מסך ברזל נהדר, עם מעיל הנשק של המכללה והמוטו מעל השער.

"ריבוע" פתוח מהסוג הזה היה חידוש באוקספורד, נבע משהו לתכנון הבארוק העכשווי, כמו בארמונו של ורן שלא הושלם מעולם לצ'רלס השני בווינצ'סטר (שם בירד היה מייסון). זה סימן סטייה משמעותית מהאופי המופנם של הארכיטקטורה הקיימת.

כשהחברות במכללה יציבה, או אפילו פחתה, לא נדרשו בניינים חדשים במאה ה -18, אך היו שינויים גדולים בפנים הקפלה, האולם והספרייה.

בעקבות החשש - ככל הנראה שלא במקומו - בנוגע למצב חלונות הקפלה, הועלה צייר הזכוכית וויליאם פרייס בשנים 1736–40 כדי להחליף את הזכוכית מהמאה ה -14 בצד הדרומי של הקנזל בחלונות חדשים לעיצוב משלו. על הצד הצפוני הופקד ויליאם פקיט מיורק, שדמויותיו הצבעוניות להפליא של קדושים מזוינים ונביאים היוו תחליף גרוע לקודמיהם; אחד העמיתים לקח את משימתו של פקיט בשנת 1774 לעיצוב החופות, שלדעתו נשא 'דמיון רב מדי לאותם עיצובים גרוטסקיים שלעולם אין להכניס אותם לקומפוזיציות רציניות'.

הזכוכית באורות התכשיטים העליונים הורשה לשרוד, אולם כמו רוב הכוסית מהמאה ה -14 בקפלה, פרט לעץ ג'סי בחלון המערבי (כיום במשרד יורק). בשנים 1778–85 נפל קורבן לחלון חדש של זכוכית צבועה, שהוצא להורג על ידי תומאס ג'רוויס לעיצובו של סר ג'ושוע ריינולדס, נשיא האקדמיה המלכותית שהוקמה לאחרונה. היא מציגה סצנת לידה בחלקה העליון, שעוצבה על פי לה נוטה של ​​קוררגי בדרזדן, עם 'דמויות סמליות מעוותות' של המעלות הטובות באורות הנמוכים, בהשוואה באכזריות על ידי הון ג'ון ביינג בשנת 1781 ל'חצי לבוש, הובלות זונות ' .

שינויים אלה היוו הקדמה לשיפוץ יסודי של הקאנזל על ידי ג'יימס ווייאט בשנים 1789–94. היה זה החלפת דוכני המאה ה -17 באלה בעלי מראה מימי הביניים, שיקום הרדרואים בקצה המזרחי בסטוקו המדמה את גילוף האבן הרקוב והחדרת קמרון טיח מתחת לגג העץ.

ניו קולג ', אוקספורד. © ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

וויאט החליף גם את המסך אל קפלת האנטה, והניח את האיבר בתיק גותי מחורץ מעליו, מרכזו נותר פתוח כדי לחשוף את החלון המערבי החדש הממוסגר בתוך קשת מחודדת. מחווה דרמטית, זה תואר על ידי פרשן עכשווי כ"יצירה אדירה ביותר של אדריכלות גותית ... המתאימה מאוד לעושר וליופי של המזבח ".

עבודתו של וויאט הייתה ניסיון רציני, ובדרכו, מוצלח להחזיר פנים מימי הביניים בהתאם לטעמים הנופיים והעתיקים של תקופתה. אבל זה פגע בדור מאוחר יותר, והיום, מעט ממנו נותר, מלבד החלק התחתון של הרידואים, בתבליטים של הזקן ריצ'רד ווסטמוט. ווייאט עבד גם באולם, שם הוסיף תקרת גבס, והיה אחראי לקישוט הפשוט, אך האלגנטי, הניאו-קלאסי של הספרייה העליונה שבוצע על ידי עוזרו באוקספורד ג'יימס פארס בשנים 1778–80.

השינויים של וויאט באולם נפלו קורבן לשיקום נוסף בשנת 1862–65, על ידי ג'ורג 'גילברט סקוט, אשר מחויבותו לארכיטקטורה הגותית נחשפה באוקספורד באנדרטת חלליו בשנת 1841 ובקפלה המרהיבה שלו במכללת אקסטר בשנים 1856–59. כשסקוט הסיר את תקרתו של וויאט, הוא גילה כי העץ של ימי הביניים התפוגג, אך גג הקורה החדש שלו היה למעשה עותק של המקור, עד לפנס המזוגג המסמן את מקום הלובר מעל האח המרכזי לשעבר.

שחזור הקפלה של וויאט היה פחות שמרני והיה סובל מבעית הכמורה לאנשי הכמורה הרציניים והמונחים האדריכליים של התקופה הוויקטוריאנית באמצע. מבין שלוש התוכניות האלטרנטיביות שהציע סקוט, הדונאים בחרו ברדיקלית והיקרה ביותר, מתוך אמונה שיש לה "אופי כנסייתי" יותר מהאחרים. סקוט ציין כי בעזרת קונסטרוקציית קורות הפטיש הוא לא 'משחזר לא את המגרש ולא את העיצוב של הגג העתיק', שהיה גם הוא מבניית קורות קשירה. עם זאת, מעולם לא היה מעליו לדחות ועדה, והעבודה נעשתה לעיצוב זה בשנים 1877-78.

מה שנשאר מאביזרי ימי הביניים נשמר, כולל גב העץ לדוכנים והתפאורה המדהימה של המוזרים, אך הדוכנים של וויאט נסחפו, כדי להחליף אותם על ידי אחרים שגולפו על ידי משתפי הפעולה התכופים של סקוט, פארמר וברינדלי. לבסוף, בשנת 1892, לאחר מותו של סקוט, התמלאו הרדרואים בפסלון חדש ובלתי מעורפל (מאת נתנאל היץ '), וכיסוי הכתמים של הגומחות הוחלף באבן מגולפת בפירוש.

ניו קולג ', אוקספורד. © ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

על פי חוקיה המקוריים ונתמכים על ידי הכנסותיה היבשות, ניו קולג 'לא הייתה אחת מעצמות הכוח האינטלקטואליות של אוקספורד הגאורגית, אך באמצע המאה ה -19 היא הפכה לאחת המכללות המתקדמות יותר. לאחר אימוץ חוקים חדשים בשנת 1882, עלתה אוכלוסיית התואר הראשון מ- 90 בשנת 1873 ל- 253 בשנת 1894, ולכן, כדי לשכן אותם, המכללה התרחבה על אדמות לאורך רחוב הולוול, צפונית לחומת העיר.

סקוט, שהיה מעוגן כעת כארכיטקט המכללה, דחה את האפשרות של ריבוע חדש וטען כי חשוב לשמור על נוף המבנים מהמאה ה -14 המתנשאים מעל חומת העיר: אחד מהיצירות האדריכליות הגדולות באוקספורד. במקום זאת, הוא הציע מגוון ארוך של בניינים עם שלוש קומות עם פנים מאבן בסגנון 'גותי קולגיאטי', שלטענתו באופן לא משכנע "בדרך כלל בהתאם למועד המכללה".

את עיצובו הועלה חייהם על ידי מגדל משוריין בקצה המערבי ושני צריחי גרם מדרגות מצולעים בחזית הדרומית הגמלונית, אך המכללה התעקשה להוסיף קומה נוספת, להגדיל את חלקה הגדול שכבר הותיר ולהפוך את חזית רחוב הולוול לבושה. הבניינים הורחבו מזרחה על ידי בזיל שמפני, שתכנן את מגדל השער הנוכחי בסגנון ניאו-טיודור אוהד יותר בשנים 1896–97: זה מהווה את הכניסה הרגילה למכללה בימינו.

ניו קולג ', אוקספורד. © ספריית תמונות Will Pryce / Country Life

חברות המכללה החדשה המשיכה להתרחב במאה השנים האחרונות, אך למעט ספרייה חדשה בצפון הקפלה, שתוכננה על ידי הוברט וורת'ינגטון בסגנון צנוע בהשפעת ארט דקו בשנים 1938-39, צמחה אותה לא הפריע לשלמות המבנים כפי שהיו בשנת 1900. היו כמה שינויים פנימיים, בייחוד בקפלה הקדומה, שם הוצגה דמות אבן מכה מאת יעקב אפשטיין מלזרוס שקם מקברו בשנת 1952; מנהיגת ברית המועצות, ניקיטה חרושצ'וב, אמרה כי היא השיבה אותו ער בלילה לאחר ביקור. בשנת 1969, מארגן האיברים של ג'ון אולדריד סקוט פינה את המקרה למקרה הנוכחי, בהשראת המודרניזם, שעוצב על ידי GG פייס.

אחרת, התערבויות מודרניות הוגבלו בעיקר לשימור. חזיתות אבן של ראש המינגטון שנמלטו מהמאה ה -17 וה -18 הוחלפו באבני גזית חלקה של קליפסאם כחלק מההתנחלויות שבוצעו תחת פילדינג דודד וג'פרי ג'רד בשנים 1957-69. בשנים 2014–1515 הובא המשרד פריילנד ריס רוברטס לשיפוץ המטבח ובנייניו המשולבים, כולל מרתף הבירה המקומר (עכשיו, כראוי, חלק מבר הסטודנטים), ובכך חשף חלק גדול מהמתווה המקורי של הקצה התחתון. של האולם.

בעקבות העבודה המוצלחת הזו, כעת יש לנו הבנה ברורה יותר של חזונו של ויליאם מוויקהאם, הבונים שלו ובעלי המלאכה שלו. חשוב מכך, הבניינים עצמם שמרו בקפידה על מנת לשרת ולעורר השראה בדורות הנוכחיים והעתידיים של סטודנטים, חוקרים ומבקרים.


קטגוריה:
חיי מדינה כיום: ספרד מואשמת כי היא "בחירה מצערת" לוועידת האקלים של האו"ם
שאלות סקרניות: מדוע עורות בננה חלקלקים כל כך?