עיקרי ארכיטקטורהבית מרסטון, סומרסט: דוגמא מרהיבה להעשרה ויקטוריאנית של בית כפרי גרוזיני נהדר

בית מרסטון, סומרסט: דוגמא מרהיבה להעשרה ויקטוריאנית של בית כפרי גרוזיני נהדר

אולם המדרגות שנוסף בשנת 1858 תוכנן על ידי אדוארד דייויס מבאת '. קרדיט: ג'סטין פאג'ט
  • סיפור עליון

אחד הבתים הגאורגיים החשובים ביותר בדרום מערב אנגליה חולץ מסף ההריסה. ג'ון רובינסון מדווח על ההיסטוריה המדהימה של בניין זה ועל חזרתו לכיבוש פרטי. תצלומים מאת ג'סטין פאג'ט.

מרסטון נהנית מתפאורה מדהימה המוקפת בנוף מעוצב להפליא מהמאה ה -18. חזיתו הדרומית, באורך של יותר מ -400 מטרים, סוקרת את Vale of Witham המנומר הרחב והנקובצרט של פארקים מעוצבים ומפורסמים. משמאל קו הרקיע תפוס על ידי שער השמים בלונגליט, יצירת מופת של אמצע המאה ה -18 של יכולת בראון. בצד ימין נמצאים המתארים הנטועים בעבה של סטורהד, עם מגדל אלפרד, שהוקם על ידי הנרי הואר בשנות ה -60 של המאה ה -20.

החזית המיידית של עצי דגימה, מטעים ואגם גדול שנמצאים בקפידה, פחות נבדלת, והפארק במארסטון ניטע בראשית המאה ה -18 על ידי סטיבן שוויצר ושונה בשנת 1820 בערך על ידי ויליאם גילפין, כהן הכוכב הציורי.

במשך 250 שנה היה מרסטון הבית האנגלי הראשי של משפחת בויל, ארלס קורק ואוררי. לאחר מכירתו ב -1905 על ידי ארל העשירי והמשך קצר כבית פרטי בידי משפחת בונהם-כריסטי, הוא עבר לשימוש מוסדי בין מלחמות העולם, והפך למלון בשנות השלושים של המאה הקודמת, לפני שחילק אותו לעשרה דירות . על פי דרישת הצבא במלחמת העולם השנייה, הוא נפגע קשות על ידי חיילים אמריקאים בעלי רוח מרוממת לקראת הדיי-דיי והשאיר כלא-דרמטי.

זה נכנס לפשפש של הצטרפות למסדר העגמומי של בתים כפריים שנהרסו בעידן שלאחר המלחמה ונפל בזלזול נטוש. הוגשה בקשה להסכמת בנייה רשומה להריסה וסירבה כבר בשנת 1973.

בית מרסטון נרכש על ידי בעלי מחצבות מקומיות מלאי רוח ג'ון ואנג'לה יומן בשנת 1984 עם שטח של 22 דונם. כוונתם הייתה שניהם להמיר את בית המשורש למטה החברה במשרד שלהם, Foster Yeoman Ltd, ולהציל חלק מהמורשת האדריכלית של סומרסט. היומנים העסיקו את ג'ופרי בוצ'ר מרוברט בוצ'ר ובנו של וורמינסטר כדי לתקן את המבנה בין 1985 ל -1990, תוך שימוש בחומרים ושיטות מסורתיות, בעיקר בנייה ועבודות עפר באיכות גבוהה.

לא רק שהבניין נדרש לגג גג מחודש ותיקונים מבניים נרחבים, אלא שהפנים נחשב מעבר לגאולה. עם זאת, בהנחייתה של הגברת יומן, החדרים הראשיים וגרם המדרגות הוחזרו, הוחזרו עבודות גבס והוחזרו חתיכות ארובה. חדרי הבת המפוארים הותאמו בנוחות לחללי המשרדים המודרניים והשימוש החדש הקפיץ חיים לבית במשך 20 השנים שלאחר מכן.

עוצב על ידי סמואל וויאט בשנת 1772, הספריה, על ארונות הספרים הנחשבים יוצא הדופן, הורחבה על ידי אדוארד דייוויס בשנת 1858.

לאחר מותו של מר יומן, נרכש מרסטון על ידי טימותי סנדרסון, חובב אדריכלות גרוזיני, מתוך כוונה להפוך אותו שוב לבית פרטי. אזורי הפארק נקנו גם הם ושוחזרו, והפנים מחודשים ומרוהטים כראוי כדי להחיות את האופי של המאה ה -18 וה -19.

מדהים שבית בגודל ואיכותו של מרסטון צריך להיות כה מעט ידוע. מחקריו ופרסומיו של מייקל מקרגווי, עם זאת, חשפו את ההיסטוריה המורכבת של המקום והוא איפשר בחביבות השימוש בעבודתו במאמר זה. ההשפעה הראשונה היא של בית בגיאורגיה באמצע, אך ההיסטוריה מורכבת יותר מזה. בית מימי הביניים המוקף מימי הביניים היה ממוקם במרחק של קילומטר וחצי משם. במחשבה שבמאה ה- 18 הוא היה אתר רומאי, הוא הלהיב את התעניינותו של סר ריצ'רד קולט הואר מסטורדה, שאחרי ביקור בשנת 1808 ציין בעצב: "זה רק המוריש של בית אחוזה מוגן."

הבית הראשון באתר הנוכחי נבנה בראשית המאה ה -17 ותואר כחדש בשנת 1641. המקום החלף ידיים לעיתים קרובות לאחר שהאחוזה הועתרה מהכתר על ידי אליזבת הראשונה בשנת 1596, אך ההיסטוריה המודרנית שלו החלה רק בשנת בשנת 1641, כאשר 'הרוזן הגדול' של קורק קנה את המקום לבנו הצעיר, הלורד ברוג'יל, יצר את הרוזן הראשון מאוררי בשנת 1660.

הבית היה אז גוש בצורת U, המהווה עד היום את מרכז האחוזה הגאורגית הנוכחית (חלון מכוסה וכמה דלתות מקושתות של בערך 1600 שורדות במרתף).

כאשר נרכשה לראשונה, שימש מרסטון כבית מחפרנים, אך מושבה העיקרי של המשפחה בצ'רוויל באירלנד נשרף על ידי צבאו של ג'יימס השני בשנת 1690. לאחר מות אמו, מרי, בשנת 1710, הרוזן הרביעי של אוררי, שכבר מונה לורד סגן מסומרסט, לכן הפנה את תשומת ליבו לבנייה מחדש של מרסטון. הוא היה דיפלומט, איש מכתבים, חייל ומדען. הכלי האסטרונומי למדידת תנועות כוכבי הלכת, האורייה, נקרא על שמו.

הוא הגדיל את הבית והפך אותו לסימטרי, אך שמר על אופיו הגבוה והמיושן, עם מרכז שקוע כפול וגגות גבוהים. הוא העסיק את גנן הנוף החלוצי סטיבן שוויצר (תלמיד לונדון וויז וסופר איצ'נוגריקה רוסטיקה ) כדי לפרוש את הגנים והפארק בשנות העשרים וה 1730, עם פורמליות סביב הבית, אך השתלב בנוף מנוהל בצורה טבעית מעבר, שכן, כפי שהוא הכריז, "מעבר הדרגתי מאמנות מוגמרת לטבע פראי הוא נעים ומרגיע."

הלורד אוררי כתב לחבר, טום סות'רן, בנובמבר 1733: "אנו עובדים קשה גם בתוך דלתות וגם בלי דלתות, אבל בגנים עושים את חניבעל, ועובדים דרך סלעים יותר יבשים מהאלפים." התוצאות מוצגות בחריטה בכרך הרביעי של Vitruvius Britannicus (1739) על ידי Badeslade ו- Rocque.

הרוזן החמישי (שגם ירש את תואר הפקק מדודנו בשנת 1753) שיפץ את הבית בראשית שנות ה -50 של המאה ה -19 (ראשי מי הגשמים הם משנת 1751). מתיחת פנים זו העניקה לחזית הדרום דרך פלדיאנית מהדור השני. הוא השתמש באדריכל בלונדון לא ידוע ובונה המערות ג'יימס סקוט, אף כי הכוח המרגש היה בנו של הלורד אוררי, צ'רלס בן ה -21, ויסקונט דונגארוון.

ליידי אוררי הקליטה כי "התוכניות אושרו או תוכננו על ידי לורד דונגרוון שגאונותו נוטה מאוד לאדריכלות". למרבה הצער, הוא קדם את אביו ולכן מעולם לא ירש את הבית שעזר בשיפור.

תצפית על הבית מהאדמה העולה מיד לצפון, מציגה את המרפסת או החלק הקדמי נטול החלונות.

המרתף הוסתר על ידי מרפסת, החלונות ננעצו, ארכיטסים קלאסיים נוספו והגג נבנה מחדש וסיים במעקה מעקה. משני הצדדים נוספו כנפיים ארוכות יותר, מה שהביא את החזית לגובה 365ft (הוא הורחב עוד יותר במאה ה -19). באגף המערבי היו חדרי משפחה, ואגף המזרח המטבח והמשרדים. עם כנפיים מרכזיות וחלונות קבועים בקשתות ריקות, כנפיים אלה בעלות אופי מוזר המראה את ידו החובבת של צ'ארלס.

שינויים נוספים בוצעו בסביבות 1772 עבור הרוזן על ידי סמואל וויאט, כאשר מרסטון הייתה אחת העבודות המוקדמות ביותר שלו. העדויות לכך הן הכללת ספר חשבונות עבור מרסטון, לצד הפנתיאון, אולם הברכורטש וגני המעיין ברקע דיוקנו של סמואל וויאט מאת למול אבוט (1772). היקף עבודתו של וויאט אינו ברור, אך כלל כמה מן החדרים העיקריים, כמו הספרייה וחדר המגורים, אם כי שונו אחר כך.

תרומתו של וויאט למרסטון נמשכה בתקופת הרוזן השמיני של קורק ואוררי, כאשר נוסע העמודה היונית היונית המרכזית ושני מרפסות מרובעות מרוצפות, שנוספו בערך בשנת 1817 על ידי ג'פרי וויאטוויל, ועזרו למקד את החזית המשתרעת. הוא גם שיפץ את הפנים, כולל הרחבת חדר המגורים למגרש גדול עם תקרת אוהל גבס. שום ציורים או חשבונות לא שורדים, אך לורד קורק רשום כאחד מלקוחותיו של וויאטוויל בגב דיוקנו של הנרי וויאט.

חזית הבית הדרומית התארכה עם הזמן.

במקביל שופץ הפארק, עם כוננים חדשים, לודג'ים ויצירת האגם 'בריכת מרסטון', בניהולו של גילפין. כנסיית הקהילה הישנה הועברה מערבה בשנת 1786 כדי לשפר את הנוף מקדמת הבית.

למרות המראה הגאורגי הכללי שלה, מרסטון היא כיום יצירה ויקטוריאנית באותה מידה. היא חייבת חלק דומיננטי מהאופי הנוכחי שלה לשיפוץ המחליף של אמצע המאה ה -19 של הרוזן ה -9, שהתחתן עם אמילי, בתה של המרקיז העשירה מאוד של קלריקארד והשתמשה בנדוניה שלה כדי להפוך את הפנים.

רבים מהמאפיינים הזכורים ביותר מתקיימים בשיפוץ ויקטוריאני זה, אשר כיוון מחדש את הבית. הכניסה הועברה מדרום לצפון, שם נוצר אפקט אדריכלי מדהים בשטח משופע. חזית אבן מוקרנת נטולת חלונות, משנת 1858, מציגה פתח ענק ענקית קלאסית. זה נותן גישה בחצי מפלס נחיתה לאולם הכניסה המרובע המונומנטלי ול גרם המדרגות הגרנדיוזי עם שני הקנים שמעבר לו. החלל עולה בשלוש קומות לאפקט עוצר נשימה.

הקונסרבטוריון משנת 1871 נבנה באתר הכביסה לשעבר. חלקו הפנימי מנוסח להפליא על ידי קשתות אבן מונומנטליות.

כפי שכתב ההיסטוריון המקומי סמואל קוזנר בשנת 1867: 'פנים האולם מפואר ומדהים למעשה, לא רק ממידותיו הנעלות והמרווחות, אלא גם מאור הפנס בחלקו העליון.' זה האחרון יוצא מן הכלל וכנראה בהשראת לשכת ווטרלו בווינדזור, מכיוון שיש בו אותו מגרפה ימית של הצדדים המזוגגים. אם כן, ההשראה הייתה מגיעה מלורד קורק עצמו, שהיה חזרן: עוזר המחנה למלכה ויקטוריה, אדון כלבי האוק רויאל ומאסטר הסוס.

האופי המונומנטלי משופר על ידי עמודים ענקיים מקובצים ענקיים התומכים בקשתות אליפטיות והשימוש באבן הגפרה המשובחת ביותר. המעבר המרכזי הרחב מוביל למורד החדרים העיקריים המשתרעים לאורך החזית הדרומית בגובה הגן וטיסות צד ונחיתה סימטריות בצד, שמור על ידי מעקות רוקוקו מברזל יצוק מעניקים גישה לקומות העליונות.

במהלך מלחמת העולם השנייה נאמר כי חיילים אמריקאים ניסו לנסוע במדרגות בג'יפ וגרמו לחלק ממדרגות המדרגות להתמוטט. הנזקים חוללו לטובה על ידי הבונים החופשיים של ג'ופרי בוצ'ר. הם גם הכינו את צמד הארובות הארובות של אבן קלאסית כנדרש משני צדי האולם, שהחליפו מקורות עץ מגולפים אבודים.

האדריכל של סיור הכוח הזה וכל השינויים הוויקטוריאניים במרסטון היה אדריכל עיריית באת ', מג'ר צ'ארלס אדוארד דייוויס, FSA (1827-1902), שהיה אחראי בין היתר לחפירה ושיקום המרחצאות הרומאים. החדרים הגאורגיים במארסטון היו קטנים ותקרתיים, לא התאים לבידור ויקטוריאני מפואר, ולורד קורק ואוררי הגדילו אותם על ידי הכנסת המסדרונות הגישה הקודמים לצפון והוסיפו מאחוריהם 'גלריה' חדשה ורחבה יותר.

הבית נהנה מנופים נהדרים של הנוף.

מעניין שיצירתו היא גאורגית באופייה. הוא כמעט הכפיל את גודל הספרייה של סמואל וויאט, אך העתיק בזהירות והרחיב את ארונות הספרים הנחשבים האלגנטיים באופן יוצא דופן בחלק החדש. בקצה המערבי של האגף הדרומי הוא יצר אולם נשפים גדול. הקירות משובצים לוחות במסגרות טיח בסגנון פליטקרופט ופסטות רוקוקו. סביר להניח שאלו קיבלו השראה מעבודות אבידות משנות הארבעים של המאה העשרים בבית. ארובת השיש המקורית נהרסה במלחמת העולם השנייה והוחלפה בעיצוב מתאים מעץ מגולף מהמאה ה -18.

שיאו של הבית הוא הקונסרבטוריון, אליו ניגשים מאולם הנשפים דרך דלתות זכוכית מעוצבות פליז. זה נוסף בשנת 1871 באתר הכביסה הישנה. היומאנים שוחזרו מהריסתם, והוא אחד הניצולים הטובים ביותר מסוגו בבית כפרי אנגלי, בהשוואה לזה בפלינטם שבנוטינגהאמש.

מרסטון הוא דוגמא בולטת לתחייה כנגד הסיכויים של בית הכפרי האנגלי בסוף המאה העשרים ותחילת המאה העשרים ואחת. כפי ששוחזר על ידי היומנים ושופץ ומרוהט על ידי הבעלים הנוכחי, אפשר לראות אותו שוב לא רק כאחד הבתים הגאורגיים הגדולים של המדינה המערבית, אלא כדוגמה מרהיבה להרחבה והעשרה של ויקטוריאני של בית כפרי באזור בצורה אוהדת את אופיו הקלאסי המקורי.

הכרה: מייקל מקרגווי


קטגוריה:
שם הצמח הזמני ביותר באנגלית, וכיצד הוא שייך לפרח נפלא רק מתחיל להראות את הפוטנציאל שלו
The Churchill Arms, ביקורת פקספורד: פאב בכפר קוטסווולדס עם אילן יוחסין משובח