עיקרי ארכיטקטורהבתוך ביתן ברייטון המשוחזר: 'קשה לדמיין זמן מושלם יותר לבקר ביצירת הרג'נסי יוצאת הדופן הזו'.

בתוך ביתן ברייטון המשוחזר: 'קשה לדמיין זמן מושלם יותר לבקר ביצירת הרג'נסי יוצאת הדופן הזו'.

ערב בביתן המלכותי בברייטון, מזרח סאסקס. הבניין תוכנן על ידי ג'ון נאש, האדריכל האהוב על הנסיך רג'נט. קרדיט: עלמי
  • סיפור עליון

לאחר שיקום גדול של הביתן המלכותי בברייטון, אפשר שוב ליהנות מאחד הפנים שנוצרו כדי לספק את טעמיו המפוארים של יורש העצר. ג'ון גודול מביט לעומק בסלון, עם צילומים של פול היינאם.

יותר מכל בניין בודד אחר, הביתן המלכותי בברייטון מדגים את רוח הריג'נסי. בזריזותה היא מבטאת את עושרה של ממלכה שידעה עצמה לא רק להיות עשירה, אלא העשירה בעולם; באקזוטיות שלה, כזו שנהנתה מפירות הכוח העולמי; ובניצחון שלה, כזה שעדיין התהווה מהניצחון על נפוליאון לאחר רבע מאה של מלחמה מפרכת.

טעמו של השלם הוא הנהנתנות של העוצר עצמו, אדם שברגעים גדולים יותר של יהירות ולמרות שבסופו של דבר גדל כל כך גס עד שהוא לא הצליח ללכת במדרגות יצירתו בקלות, ראה את עצמו כמקור מקור בריטניה הצלחה.

הסלון בביתן המלכותי בברייטון. © פול היינאם / חיי מדינה

מועצת העיר ברייטון והוב מקיימת ומשקמת את הביתן במשך שנים רבות. בשנת 2017, בניהולו של שומר הביתן המלכותי, דייוויד בברס, העבירה עבודה זו נקודת ציון נוספת עם שיקום הסאלון כפי שעוטר על ידי רוברט ג'ונס בשנת 1823.

פרויקט מופתי זה נמצא בתכנון זה כ -15 שנה, וכולל עבודות בלשות מדהימות ורוחב מומחיות עצום.

החדר כפי שנראה לפני שיקום, צולם כאן בחיי הכפר בשנת 1964. © Country Life Alex Starkey / Country Country

התוצאה מציעה תובנה רעננה ומשכנעת לגבי אופיו של בניין מדהים זה כפי שהכיר אותו ג'ורג 'הרביעי. חדר זה בקומת הקרקע היווה את האלמנט המרכזי של הביתן המקורי שהחל בשנת 1787 על ידי האדריכל הנרי הולנד. באותה תקופה זה היה "חדר ציור" ניאו-קלאסי קונבנציונאלי יחסית, אם כי עגול בתכנית ועם כיפה נמוכה.

רישום של רולנדסון מציג פנים מקוריות זו עם קירות שצוירו על ידי ביאג'י רבקה והדלת לחדר שמעבר למבוכה באופן מוזר בתוך הפסקה בצד אחד של הפנים. חיצונית, הוא הוקרן כקשת עם חלונות הנפתחים אל הגן.

© פול היינאם / חיי מדינה

כאן, נסיך ויילס (יורש עצר משנת 1811) היה פוגש את אורחיו שהתאספו לארוחת ערב בערב. הוא ציפה שהגברים יעמדו בציפייה לבואו, אך הנשים יכלו לשבת. כשנכנס, הם היו קמים על רגליהם והוא עבר לארוחת הערב כשהכי חשוב על זרועו.

זו הייתה גם תפאורה לריקודים, כשהשטיח יופשט והקרשים החשופים של אזור הריקודים היו גירי תמונות. קישוט כזה היה מתקלקל מייד, אך הוא שימש את התפקיד המעשי של מניעת נעלי הרקדנים להחליק על העץ.

בשנת 1802, החדר הוסדר מחדש על ידי המעצבים פרדריק וג'ון קראס לנסיך, בסגנון סיני. כיוון שכך, זה היה הפנים הראשון בביתן שאימץ ניבוח אקזוטי. כחלק מיצירה זו הוחל על הקירות טפטים סיניים צבועים על אדמה כחולה והכיפה עוטרה כך שתיראה כמו השמיים.

© פול היינאם / חיי מדינה

זה היה באותו זמן כי החדר נקרא לראשונה 'Saloon'. המונח הוחל לרוב על חדרי קבלה רשמיים בבתים באנגלית במהלך המאה ה -18, אך עד לתאריך זה הוא היה מיושן יחסית. יתכן שבחירת המינוי מדגישה את רצונו של הנסיך לחקות צורות ואופנות צרפתיות (שהשם ביתן היה גם כן הלווה, בהתייחס לבתים פרברי בסביבתה של פריז).

לאחר ניצחון הניצחון של בריטניה על נפוליאון, הותאם הפנים של קראס עוד בשנת 1815, כאשר ביתן שוחזר באופן חיצוני על ידי ג'ון נאש בסגנון הודי. בתוכנית המורחבת של נאש, הוצב הסלון מתחת לכיפה המרכזית של הגובה הראשי בין חדר המוזיקה החדש לחדר האירועים.

בשנת 1817, בזמן שהתחלפו שינויים אלה, הנסיך זימן את פרדריק קרייס ואת אחד מקבלני המשנה שלו, רוברט ג'ונס, כדי לדון בשינויים נוספים בפנים.

מעט יחסית ידוע על ג'ונס, בעיקר מכיוון ששמו הנפוץ כמעט בלתי אפשרי לזהות בוודאות התייחסויות תיעודיות אליו. כל מה שאנחנו יודעים הוא שהוא עבד אצל הדוכס מנורת'מברלנד, ומראיות עבודתו בביתן, שהוא היה מעצב פנים מושלם ומבטיח. ואכן, בסופו של דבר, הוא התפרסם כ"אמן הראשי של הארמון ".

ככל הנראה, בעקבות הביקור הזה בשנת 1817, ג'ונס תכנן עדכון מוחלט של פנים הסלון. בצבעי מים בחדר עולה כי התוכנית הושמה בקצרה, ככל הנראה כדי לשפוט את השפעתה. אישור מלכותי היה מאובטח ככל הנראה והתכנית בוצעה באמצעות תליית משי ווילונות, קישוט קיר מכסף, שטיח חדש מצויד ארוג באקסמינסטר וסוויטת רהיטים.

© פול היינאם / חיי מדינה

זה היה בסגנון הודו-סיני, עם דרקון התומך בנברשת המרכזית ואח מפוארת של שיש לבן משובץ כסף ושתי דמויות בלבוש סיני.

בשנת 1820 הצטרף לבסוף הנסיך יורש העצר לכס המלכות כג'ורג 'הרביעי והחל לשרטט את טרנספורמצייתו לארמון בקינגהאם, כובש את טירת ווינדזור כמקום מגוריו העיקרי. עם זאת, העבודות לחידוש הסלון בברייטון התקדמו, ופנימיותו הושלמו בשנת 1823.

התוכנית החדשה נראתה הרבה פחות קלת דעת מאשר פנים הביתן הקדומים יותר, ובמונחים סגנוניים היה מוקרן בסגנון האימפריה שהפופולרי בפריז החל משנות התשעים של המאה הקודמת על ידי פרסייה ופונטיין, שהיו נפוליון חסות הרבה.

בעניין זה, הסלון נראה הרבה יותר כמו חללי הפנים של ג'ורג 'הרביעי בווינדזור מאשר את קישוט התחייה הצרפתית שהוצא להורג מטעם פטרונים עשירים אחרים שהתמכרו לפנים כאלה בתקופה זו, ובמיוחד אלו שהוצאו להורג על ידי בנימין וויאט לאחיו של המלך, הדוכס מ יורק בבית יורק (כיום בית לנקסטר), הדוכס מוולינגטון בבית אפסלי והדוכסית מרוטלנד (פילגש הדוכס מיורק) בטירת בלווייר. כולם הניחו את צורות העיצוב הצרפתי מהמאה ה -18, מה שתיאר וויאט כ'סגנון לואי ה -14 '.

עם זאת, באופן מבלבל, הסלון התייחס ישירות ללואי ה -14 בשילוב הצבעים הלא שגרתי שלו, אדום, זהב וכסף. האחרון הוא נדיר מאוד בעיטור פנים באנגלית והמקור לפלטת הצבעים הספציפית הזו נראה ורסאי. יתכן שזו התייחסות מרומזת נוספת למלך השמש שהחדר שילב את המוטיב החוזר ונשנה של חמנית, הבולטת ביותר כחלק המרכזי של השטיח.

© פול היינאם / חיי מדינה

זה סמלי של שפע הפנים הפנימי החדש שארונותיו ששרדו מגולפים מבפנים ומבחוץ, משטחים פנימיים שיקופים המשקפים נגרות נוי.

ג'ורג 'הרביעי חזר לברייטון פעמיים בלבד לשהות ממושכת לפני מותו בשנת 1830. פנים הביתן שילב כעת ריהוט מבית מגוריו של הנסיך ריג'נט בלונדון, בית קרלטון, שנהרס בשנת 1827. שולחן הכתיבה של נפוליאון הותקן אפילו בחדר השינה של ג'ורג' הרביעי, ברור עדות להערצתו המפוארת של המלך בפני יריבו המנוצח.

נרשם כי אחיו, ויליאם הרביעי, ביקר גם הוא בבניין והשתמש בסלון כדי לבחון עבודות של הפסל בהנס. המלכה ויקטוריה והנסיך אלברט הגיעו גם הם לביתן, אם כי נראה שהראשון הרגיש שהוא מציע מעט פרטיות ונחוש למכור אותו הלאה. הנסיך העריץ מאוד את חדרי הראשי, אך למרות זאת, הבניין הועלה והרבה מהריהוט ורבים מהאביזרים הופשטו בשנים 1847-48. חלקם, כמו נברשת הסלון, עשו את דרכם לווינדזור, אך רבים אחרים עברו לארמון בקינגהאם, שם שולבו באגף שהקים שם אדוארד בלור.

באופן מפורסם, ובין שיחות האופוזיציה, קנתה מועצת העיר את הביתן בשנת 1850. היא לא רק הצילה אותו מהריסה, אלא עיצבה מחדש את פנים הסלון. התקרה הנוכחית והכוכב המרכזי שלה נוצרו ככל הנראה בשנת 1864. ואז, בשנת 1896, שיפץ ג'יי ג'יי קרייס, אחר בשושלת מעצבי לונדון, את החדר.

כוכב התקרה הוא אחד מכמה מהנהנים לורסאי. © פול היינאם / חיי מדינה

במקביל, המלכה ויקטוריה החזירה אביזרים שונים שהוסרו מהביתן, כולל מסגרות דלתות סלון. עוד אחת מהמתנות שלה - ככל הנראה - הייתה טפט יצוא סיני, שנאמין בטעות כי תלה כאן. הדלתות והטפטים הותקנו במהלך עבודות השיקום בשנות השלושים, יחד עם כמה מהטייסים המקוריים של ג'ונס שניתנו על ידי ג'ורג 'החמישי.

בשנת 2002 חשפו נזקי מים בסלון עקבות לקישוט ג'ונס. תוכנית יחסית צנועה לשחזור זה פתאום גדלה ושאפתנית הרבה יותר בעקבות גילוי התבנית למשי המקורי ששימש בפנים יועצת הטקסטיל ההיסטורית אנאבל ווסטמן. באמצעות שילוב של עדויות, כולל תמונות גרפים, שברי בדים ומדגם מתוך ספר סוחר, היא הצליחה לזהות מה הספק לחדר בשנת 1823 תיאר 'גרניום של הוד מלכותו ומשי בצבע זהב'. הדפוס שלה הוא צרפתי בהשראה, ונרקם מחדש עבור שיקום זה על ידי Humphries Weaving.

איאן בלוק של סדנאות AT Cronin יצר וילונות חדשים ותלה את לוחות המשי. את הקישוטים המפוארים סיפקו בריאן טרנר וחרטות המורשת והצמות והמוסולינים על ידי אריגי הקשר.

© פול היינאם / חיי מדינה

בינתיים, החלה יצירה דומה של שטיח 1823. על פי חשבונותיו של ג'ונס, השטיח המקורי עלה בסכום העקרי של 620 ליש"ט. הוא פיקח באופן אישי על תהליך האריגה על הנול 'כדי ליצור עיצוב יוצא דופן ומורכב שיכול להיות מיוצר ללא שגיאה על ידי היצרן'. אף על פי כן, עם הסרתו בשנת 1847, הוא נקטע לשימוש חוזר בארמון בקינגהאם. ג'ורג 'החמישי החזיר חלק מהקטעים בשנת 1934. אלה, כמו גם כמה רישומי עיצוב ותצוגות היסטוריות של הפנים, אפשרו לחבר את העיצוב כולו על ידי אן סודן, חברה קבועה בצוות השימור של ביתן.

חצי שנה לקח למעצב השטיחים ג'ס שו, בפיקוחו של מנהל העיצוב גארי ברידג ', לספרת את העיצוב עבור נול המופעל על ידי מחשבים בשטיחי אקסמינסטר. השטיח המקורי היה ארוג ב 26 צבעים שונים, אך ההחלפה עידנה את העיצוב לשילוב 12.

© פול היינאם / חיי מדינה

באמצעות העדויות לשברים חשופים של קישוט לקיר, גברת סודן עבדה גם היא על הבעיה של יצירת מחדש את כיסוי הכריכה של העלים והפרחים של ג'ונס. היא שלמה את גימור הפנינה המלוטש של קרקע הנייר ואת התבנית, והוחל באמצעות שבלונות חתוכות בלייזר.

12, 000 המוטיבים - שכל אחד מהם לוקח בערך 16 דקות להיווצרותם - הוחל במשך שנתיים באמצעות פלטינה ולא כסף, כדי להרתיע את הכתמים. כל אחד מהם נבחר עם צללים בשני גוונים של לילך.

לא עוד מעט התממש שחזור ציוני הדרך הזה מכפי שפרויקט מרגש אחר צפוי. כחלק מהשיקום המתמשך של ארמון בקינגהאם, האגף שבנה בלורה, שקלט כל כך הרבה שברי ביתן בשנות ה -50 של המאה העשרים, הופשט באופן זמני מריהוטו. המלכה, אם כן, מושאלת חלק גדול מאלו בחזרה לביתן לתקופה של שלוש שנים. יש להתקין את ההלוואות בספטמבר השנה.

כאשר הם נמצאים במקום, הפנים יופיעו בקצרה בצורה מלאה יותר כפי שהם היו ידועים על ידי ג'ורג 'הרביעי מאשר בכל עת מאז התפרקות הפנים בשנת 1847. קשה לדמיין זמן מושלם יותר לבקר ביצירת ריג'נסי יוצאת דופן זו. .

הביתן המלכותי בברייטון פתוח לקהל הרחב לאורך כל השנה - ראה Brightonmuseums.org.uk/royalpavilion לזמנים ומחירי כרטיסים.


קטגוריה:
מתנות לחג המולד לכלבים ולבעליהם
לאן ללכת לראות פעמונים באביב הקרוב