עיקרי ארכיטקטורהכיצד עדכנה האדריכלית סנדרה קופין באהדה בית מודרני בוילטשייר

כיצד עדכנה האדריכלית סנדרה קופין באהדה בית מודרני בוילטשייר

קרדיט: דילן תומאס

"כל אלמנט משרת מטרה", אומרת סנדרה קופין מהנכס המודרני שהיא עדכנה לביתה שלה, כשהיא מחזירה מחדש חומר לאורך הדרך כך ששום דבר לא יבזבז.

סנדרה קופין התגוררה במתחם השיא של ברטולד לובטקין II, יצירה מפורסמת של התנועה המודרנית המוקדמת, אך עם משפחה של שתי בנות, היא ובעלה, ניקו, חשו כי דירה קטנה בהיידגייט, N6, עם זאת, ככל שהיתה אדריכלית מבחינה אדריכלית עבור שנות השלושים, היה צפוף למדי בסופי שבוע.

הפתיחה המקרית של אתר נכסים שלחה אותם לווילטשייר, שם היה בית מודרני, הזקוק לאהבה וטיפול, בשוק.

זה היה בית השזיף האנסטי, שנבנה עבור רוג'ר ריגבי ואשתו פטרישיה ב -1964.

הוא ניצב בצד גדה תלולה, שבגביה מסלול עתיק ועץ; ממול, מאחורי עצים נוספים, נמצאות הכנסייה הקטנה של הכפר ובניין מהמאה ה -16 המכונה המפקדה, התייחסות להוספיטלר האבירים שהיה בעל האחוזה בימי הביניים.

ריגבי עבד אצל ערופ היה מכוון להנדסה ולעיצוב, אף שהוא לא היה מהנדס וגם לא מעצב בעצמו.

עבור אדריכל הוא פנה לחברו ועמיתו סר פיליפ דוזון. דואסון ראה שהאתר זקוק לקיר תמך; מעל זה, הוא הטה ריבוע גג שטוח יחיד, נתמך על מבנה עץ. החזיתות העיקריות של הבית עטופות לחלוטין בזכוכית.

את הבית הוגשם על ידי אדריכל זוטר במשרדו של ארופ: דייויד לויט (לימים של לויט ברנשטיין), הידוע במרכז ברונסוויק בבלומסברי. הגבלות בנייה ותקציב הדוק פירושו כי העיצוב הוחזר לחיוניים. "כל אלמנט משרת מטרה", אומרת סנדרה, ומקישה על אחד מעמודי העץ התומכים בגג.

הכלכלה הקפדנית של הבנייה יוצרת אסתטיקה משלה, שיש לה משיכה גדולה עוד יותר במאה ה 21 הבזבזנית.

הבית הסתיים במהרה, אך המשיך להתפתח, לאחר שעסק בדמיונם של חבריהם של הריגבי פיטר ואליסון סמיתסון, אדריכלים מבניין The Economist ברחוב סנט ג'יימס, SW1, שהיה להם בית בסמוך. בין השיפורים האחרים, תכנן פיטר שביל עולה בעדינות ורמפה, המתאפלים בעצמם, שניהם כדי להקל את השיפוע ולהגדיל את ההיקף לכאורה של חלקה שהיא רק שליש מדונם.

בידוד כמעט ולא נחשב בעידן שלפני משבר האנרגיה של שנות השבעים. אף שהקופינס רצו להמעיט במינימום את התערבותם, ביקורים בימי חורף קרים שכנעו אותם להתקין חימום. רצפת חלל המגורים בקומת הקרקע - גם סלון וגם מטבח - הוצבה, הונחה בחימום תת רצפתי ממשאבת חום מקורית אוויר, וברוח הפשטות המקורית, הונחה עם לוחות ריצוף מבטון, קרקעית אל משטח חלק. הגדלה קטנה נעשתה לאולפן הנפרד.

כלל הבית הוא שצריך לחזור ולהרכיב הכל, במידת האפשר, וכך הופיע האבץ שהופשט מהגג המתפורר כקופצות שולחן, ונשען על סוגריים תעשייתיים. התוצאה היא עבודה של יראת כבוד, אהבה וכושר ההמצאה, שיופיה החופשי הוא תרופת נגד לצרכנות ולעודף.

למידע נוסף על אדריכלים של קופין דוקריי בקר באתר www.coppindockray.co.uk


קטגוריה:
וילה יראקי, קורפו: וילה ים תיכונית מושלמת תמונה להתאהב בה
הציור האהוב עלי: ג'ני אוגלו