עיקרי ארכיטקטורהממנזר לאמן: המסע המופלא של אבוטס גרנג ', ווסטרשייר

ממנזר לאמן: המסע המופלא של אבוטס גרנג ', ווסטרשייר

אבני רובץ בברודווי, ווסטרשייר. בית עם כניסה למרפסת תצלום: פול היינאם / ספריית התמונות של לייף קאנטרי קרדיט: פול היניאם / תמונת חיי הארץ

בית שנבנה עבור אב המנזר מפרשור במאה ה -14 שוקם כסטודיו על ידי אמן אמריקני והפך לימים לבית משפחתי. אלן קלדר מתאר את התפתחותו של בניין קוטסוולדס המדהים הזה. תצלומים מאת פול היינאם.

תלוי מאחורי גדרותיו של טקסוס גבוה בלב ליבו של הכפר ברודווי בצפון קוטסווולדס, הוא מבנה שקודם לבתים הציוריים מהמאה ה -17 ברחוב הראשי המהולל כמעט שלוש מאות שנים. הוקם בשנת 1330 בערך, זו לא רק דוגמא חשובה במיוחד לארכיטקטורה ביתית מימי הביניים, אלא הבית השלם ביותר בתאריך שנבנה לשימוש פרטי של אבזר מחוץ למנזר שלו באנגליה. הבית שוחזר והוגדל בשלבים משנות השמונים של המאה העשרים ואילך, ובעקבות זאת עבר שינויים שמדגימים את הרוח ההמצאתית, אך האוהדת של תנועת אומנויות ומלאכה.

"בעיקר בתי בתים דתיים, החלו להתגורר על החצרות האלה, לבנות בתים שזורים לעושרם".

המנזר הבנדיקטיני מפרשור טען להחזקה של אחוזת ברודווי מלפחות המאה העשירית, בעלותם אושרה על ידי אמנת מלוכה בשנת 972. בית אחוזה ודאי היה קיים מהתקופה האנגלו-סקסית, אך אבניו גרנג 'הנוכחי הוא הרבה יותר מאוחר יותר הבניין שהתרחש כתוצאה משינוי בארגון אחוזות המנזר במאות ה -12 וה -13.

אבני רובץ בברודווי, ווסטרשייר. אולם הביניים. צילום: פול היינאם / ספריית התמונות של חיי הארץ

בתקופה זו, במקום לנהל את נכסיהם במשותף, החלו מנזרים בנדיקטיים רבים להקצות אחוזות שהיו ברשותם לקצינים מסוימים המכונים צייתנים - כמו מרתף, סקרסטאן או מנזר - שישתמשו בהכנסות כדי למלא את תפקידם. תוצאה בלתי מכוונת מכך הייתה שמרווי ההסדרים נהנו מעצמאות חסרת תקדים מקהילותיהם. במיוחד ראשי בתים דתיים החלו להתגורר על אחוזות אלה, ובנו בתים שזורים לעושרם.

ברודווי עבר לרשות אב-המנזר של פרשור בראשית המאה ה -13 כחלק מהפיזור המחודש הזה של ההקצבה הנזירית של הקהילה. בשנת 1251, יתר על כן, הוטלו כאן המנזר על "המפקחים החופשיים" על ידי המלך. הרישיון המלכותי הזה לצוד הביע שלטון ועלול לרמוז גם על כך שהנכס הפך למקום של נסיגה ורגיעה.

אבני רובץ בברודווי, ווסטרשייר. צילום: פול היינאם / ספריית התמונות של חיי הארץ

לא ברור מהתיעוד התיעודי שבנה את Abbots Grange, אם כי אם לשפוט על פי הפרטים הטכניים של הארכיטקטורה - כמו דפוסי התעלות של החלונות, פיתוחים והשימוש בקשתות עקומות כפולות המכונות אוגיות - השלם נבנה בפעם אחת ו כנראה בערך 1330. בתחילת המאה ה -14 היה זה סימן של הוצאה יוצאת דופן לבנות מבנה ביתי באבן (ולא עם מסגרת עץ). עובדה זו, שלא לדבר על איכות הביצוע, מדגישה את השאיפה היחסית של הגראנג '.

זו הפתעה מכיוון שקהילת פרסשור התחננה בעוני קיצוני במחצית הראשונה של המאה ה -14. נראה כי המנזר בנה כנראה את הבית תוך שימוש במשאבים עצמאיים משלו. הפטרון הכי מתקבל על הדעת, כפי שזוהה על ידי אדוארד אימפי, הוא אב המנזר ויליאם דה הרווינטון.

אבני רובץ בברודווי, ווסטרשייר. אולם הכניסה. צילום: פול היינאם / ספריית התמונות של חיי הארץ

הוא נבחר בשנת 1307 והתפטר מתפקידו בשנת 1340. אולי פרש כאן.

הבית שנוצר על ידי המנזר משומר בצורה יוצאת דופן, אם כי משוחזר בכבדות. בלבו היה האולם, פנים גבוה שחומם במקור על ידי אש פתוחה ומכוסה על ידי גג פתוח של שני מפרצים. פלטות העץ הגדולות המחלקות את הגג נוצרו בעבר מפירי אבן, פרט נדיר. המדרסים והפלטות, ככל הנראה באמצע החדר, סגרו את השטח של אזור הדאיס לשולחן המנזר בקצה 'הגבוה' היוקרתי יותר של החדר.

הקצה 'הנמוך' המקביל היה מסודר עם דלתות כניסה הפונות. לצד אלה בקיר הגמלון הצפוני שלוש דלתות המובילות למטבח, חמאתיות ומזווה. בניין המטבח החופשי עשוי להיות מוצג ברישום בערך 1820 של אדוארד בלור (הספרייה הבריטית, הוסף. MSS 42018, f. 15). בימי הביניים המאוחרים היה מקובל למסך את דלתות הכניסה והשירות מגוף האולם. בניין ברודווי קדמה לתקופה בה הסדרים כאלה נהיו קונבנציונליים, ולכן במקור חסר מסך כזה.

אבני רובץ בברודווי וורששייר. תצלום גובה דרום: פול היינאם / ספריית התמונות של חיי הארץ

מדרום לאולם נמצא אגף צלב דו-קומתי, שככל הנראה כלל טרקלין למטה וחדר שינה עם אח למעלה. מהאחרונה הייתה גישה לקפלה קטנה המקרינה. התשתית של הקפלה פותחת את הקצה הגבוה של האולם וייתכן ששימש כחלל ביתי לסגת מהאולם.

בית זה המשיך ברשות אבריו של פרשהור ללא שינוי מהותי עד 1538, אז נתפס על ידי הכתר. במהלך המאות הבאות היה הבניין בבעלות של מספר אנשים פרטיים והותאם באופן פנימי. במהלך שנות ה- 1800 שימש זה כמחסן העבודה של הקהילה ולאסירי מגורים הממתינים להופעתם בפני השופטים בווסטרסטר. מאוחר יותר, הוא הותאם כשלושה קוטג'ים.

אבני רובץ בברודווי, ווסטרשייר. הסטודיו של פרנק מילט, שנבנה בשנת 1908, חולק. החלק התחתון הוא כעת חדר אוכל, מואר על ידי מחצית החלון הענק. צילום: פול היינאם / ספריית התמונות של חיי הארץ

עם התדרדרות המרקם, עתידו של הבניין היה תלוי באיזון, עד לגילוי המחודש האנטיקרי והרומנטי של ברודווי בסוף המאה ה -19.

הבית תואר לאיגוד הארכיאולוגי הבריטי בשנת 1875 ובשנת 1881 פרסם הבנאי סקירה מלאה של הבד. על פי המאמר המצורף, הבעלים דאז, מר האליוול-פיליפס, שרכש לאחרונה את הבניין, התרשם כל כך מהחשיבות הארכיאולוגית שלו, עד שהציע לנטוש את תוכניותיו (שנערך על ידי האדריכל ג'ון רובינסון) להחזירו כ מקום מגורים ובמקום זאת "להגן עליו מפני ההשפעות של זמן ומזג אוויר, לחקירה ולימוד של כל אותם חובבי העת העתיקה שאולי ירצו לבקר בה".

"נבהל מהדיווחים כי בכוונתו להפוך את זה לבית, כתב לו החברה להגנת מבנים עתיקים תוך דחיפת זהירות".

אולם העניין בברודווי המשיך לגדול. בין המקסים שנערך בכפר היה מעגל אמריקאים עשירים, שראו בו אידיליה כפרית לא מרוסנת עם מבנים משוננים באיכות גבוהה ואינדיבידואליות. חלקם עברו והתארחו ב"ליגון הנשק ", אשר פותח מחדש כמלון של מוניטין בינלאומי. אחרים התיישבו, כמו שחקנית הבמה השקספירית האמריקאית הכריזמטית מרי אנדרסון דה נבארו, הצ'טליין המנצנץ של חברת ברודווי הסנפירית. היא קנתה את חוות קורט ברחוב העילית העליונה בשנת 1894, שם שיחקה מארחת אצל בני המלוכה האירופיים, ראשי ממשלות וחבריה המהוללים GF ווטס, הנרי ג'יימס, ג'יי.מ בארי, לורד טניסון ואדוארד אלגר.

דמות נוספת במעגל זה הייתה האמן האמריקני פרנק מילאט, שעבר לכפר בשנת 1885. הוא התגורר בתחילה בבית פרנהאם ואחר כך בבית ראסל, אך זכה לגישה לאבוטס גראנג 'כדי להשתמש בו כסטודיו שלו. באוטוביוגרפיה שלה כמה זיכרונות נוספים (1936), תיאר דה נבארו את ביקוריה בגרנג ', שם הייתה עדה למילט, ג'ון סרגנט, אדווין אבי, לורנס עלמה-תדמה ואלפרד פרסונס העובדים על ציוריהם.

אבני רובץ בברודווי, ווסטרשייר. חדר שינה גדול בחדר. צילום: פול היינאם / ספריית התמונות של חיי הארץ

החלק הפנימי של הבניין האטמוספירי של הבניין סיפק תפאורה לציוריו ההיסטוריים של דוחן, כולל אולי תמונתו המפורסמת ביותר, בין שתי שריפות, שתואר בצורה חיה על ידי דה נבארו כ"הפוריטני בידיים אדוקות ובעיניים שטניות בין שני שקעים מגישים ".

עד 1892 רכשה מילאט את הנכס והתכוונה לעבוד בתיקונו. האיגוד להגנת הבניינים העתיקים (SPAB) נבהל מהדיווחים כי בכוונתו להפוך את זה לבית, כתב לו בדחיפות לזהירות. עם זאת, המכתב כוון שלא כהלכה, ותשובתו - שנשמרה בארכיוני ה- SPAB - מתוארכת יותר משנתיים לאחר מכן, 10 בספטמבר 1894, הסבירה כי הוא ביצע רק תיקונים חיוניים ולא התכוון להתגורר בבניין. הוא המשיך להבטיח ל- SPAB כי אדריכל הסבתא סר ארתור בלומפילד אישר את תוכניותיו.

כאשר חבר מהחברה ביקר שנה לאחר מכן, ב- 13 באוקטובר 1895, הוא הוצג סביב אתר בנייה: גג האולם הוסר, מחיצותיו הפנימיות פורקו (וחשפו המון שברים אדריכליים ששימשו שוב לשימוש ב בניין) ורוב הטיח מהחלק הפנימי הופשט.

היה זה, כך דיווח בצער, המבקר של 'שחזור' וכי הוא הגיע מאוחר מדי לעשות הרבה טוב. דוחן, שככל הנראה ביים את הפרויקט, רץ סביב האתר כשהוא מדבר בהתלהבות ואנימציה כה קשה, עד שקשה היה "להביא מילה במסדרונות"; הוא עבד בכאבים כאלה כדי ליצור מחדש את הצורה המקורית של הבניין שהוא האמין בעצמו כ"בלתי ניתן לפגם לחלוטין ". הוא מתואר כמי שרשם את כל פרטי הפרויקט ביומן.

אבני רובץ בברודווי וורששייר. קאמרית אליזבתנית. צילום: פול היינאם / ספריית התמונות של חיי הארץ

בשנת 1907, יותר מעשור לאחר מכן, מינה מילאד את גלסווטר אנדרוס פרנטיס (בלונדון) שבסיסו בלונדון (1866–1941) כאדריכל שלו להארכת הבניין. הסקוטסמן הגיע בהמלצת דה נבארו, שהעסיק אותו בחוות בית המשפט.

הוא גם עיבד את חוות הבוסתנים הסמוכה עבור ליידי מאוד בואס-ליון, ובעקבות זאת תכנן בית גדול חדש בכפר בשם Luggershill (1911), עבור אלפרד פרסונס, ואת אולם הזיכרון של ליפפורד (1915).

"הגדול מבין שני הגמלונות החדשים מנוקב בחלון מרוצף ומואר מעוות 24 אור, המציף תאורה בסטודיו של הצייר."

פרנטיס עיצבה אגף סטודיו חדש וגובה כפול בקצה הצפוני של אבוטס גרנג '. הוא משוחזר בצורה מדויקת מקו האולם מימי הביניים, עם גמלונים המורכבים להדהד את אלה של הבניין הישן. הגדול מבין שני הגמלונים החדשים מנוקב בחלון מרהיב וטרום-מרותק בן 24 אור, המציף תאורה בסטודיו של הצייר.

הבית המשוחזר הוצג ב- Country Life (14 בינואר 1911) ורישומי צבעי המים המקוריים של האדריכל של עיצובו נשמרים בארכיונים של שירות הארכיון בוורשסטרשייר.

אבני רובץ בברודווי, ווסטרשייר. החזית המזרחית, עם השלכת האולם של 1330 ושל הקפלה משמאל והרחבה 1908, עם חלון הסטודיו שלה, מימין. צילום: פול היינאם / ספריית התמונות של חיי הארץ

דוחן נספה ב- RMS Titanic בשנת 1912. הוא נראה לאחרונה כשהוא עוזר לנשים וילדים לסירות הצלה. לאחר מכן, למשפחתו וחבריו הרבים בברודווי היה שער ליצ 'חדש ונאה לכנסיית סנט אדברהה שהוקם לזכרו.

לאחר מותו, אלמנתו, לילי, הזמינה את פרנטיס לחלק את חלוקת האולפן של בעלה המנוח בגובה כפול, ויצרה חדר מגורים, כיום חדר אוכל וחדר שינה בקומת הקרקע עם שני חדרי שינה מעל. פרנטיס עיצבה גם שלוחה בפינה הדרומית-מערבית של הבית, הכוללת קומה אחת עם כלי אוכל, מזווה וחנויות. הרחבה זו הורחבה ליצירת אגף בן שתי קומות, כולל מטבח עם חדרי שינה מעל.

20 שנה מאוחר יותר, בשנת 1933, הוזמן אדריכל ברמינגהאם המגוון והמוכשר צ'ארלס באטמן (1863–1947) לבצע עבודות נוספות באבוטים גראנג '. באטמן נערץ על עבודתו הקוטסוולד החכמה והמעוצבת, כאשר פרויקט הדגל שלו היה שיקום נשק הליגון. הוא עבד גם על מספר נכסים היסטוריים אחרים בכפר, כמו גם על הבתים המשמעותיים מהמאה ה -17 של Tower Close (Country Life, 16 ביולי 2014) ו- Green Close בכפר Snowshill הסמוך.

אבני רובץ בברודווי, ווסטרשייר. החדר מתחת לקפלה. צילום: פול היינאם / ספריית התמונות של חיי הארץ

תקצירו באבוטס גרנג 'היה לתכנן אגף כניסה בן שתי קומות בצד המערבי של הנכס, אשר אמור היה לספק מרפסת, אולם וחדר שינה מעל. באטמן עקב בכבוד אחר החומרים, המיסים ואוצר המילים העיצובי של הבניין הקיים, אך הטיפול בגמלון הקדמי היה חדשני ומלא דמיון.

הוא עיצב מרפסת פתוחה ניגשה דרך עמוד שדרת אבן עם עמודים בקצה ריבוע ושני עמודים עגולים מרכזיים ושרירים. מעל הכניסה, חדר השינה הואר על ידי חלון אורל משובץ עם גג צפחה אבן גורף כמיטב המסורת של קוטסוולד מהמאה ה -17. בחדר השינה קיבל את הסימן המסחרי באטמן של תקרה מקומרת בחבית.

במשך 20 השנים האחרונות הבניין נמצא בבעלות משפחת טיי, אשר מאפיית מלאכה מבוססת Cotswolds וחדרי התה שלה מספקת Huffkins את מרבית הארמונות המלכותיים, כמו גם קמעונאים יוקרתיים ברחבי העולם. בני Taees התאהבו בנכס, והעריכו את חשיבותו ההיסטורית והארכיטקטונית כאחד מבנייני הנזירים המקומיים מימי הביניים.

Abbots Grange הוא הבית המשפחתי, אך חלקים ממנו מוצעים כאירוח בלעדי למבקרים בברודווי. כאן, במרכז אחד הכפרים הציוריים ביותר בקוטסוולדס, האורחים יכולים לחוות את האווירה והאווירה של בניין מדהים ונדיר מימי הביניים.

למידע נוסף, בקרו באתר www.abbotsgrange.com.

תודות: אדוארד אימפי ומתיו סלוקומבה


קטגוריה:
עשרת הדילמות העיצוביות - נפתרות
מלון טיטניק, ביקורת בלפסט: בריחה ממספנה