עיקרי ארכיטקטורהקוטג 'של קוטסווולדס שמראה בדיוק מה אפשרי כאשר אדריכל, בונה, בעלי מלאכה ובעלים מתלכדים בהרמוניה מושלמת

קוטג 'של קוטסווולדס שמראה בדיוק מה אפשרי כאשר אדריכל, בונה, בעלי מלאכה ובעלים מתלכדים בהרמוניה מושלמת

הבית ממזרח. © פול היינאם / ספריית תמונות של חיי מדינה: קרדיט: פול היינאם / ספריית חיי מדינה

השיפוץ וההרחבה העדינים של קוטג 'ישן יותר בסגנון קוטסווולדס על ידי האדריכל רוברט פרנקלין הוא חיבור מופתי ברוח אומנויות ומלאכה. ג'רמי מוסון מדווח, עם תצלומים של פול היינאם.

לכפר איסטליץ 'יש את האיכות ההיא דמוית חלומות כל כך שמייחדת את קוטסוולדס: הבתים, הקוטג'ים והפונדק שלו, מקובצים ברפיון על צלע הר, ונהר הליץ' פועל מתחת.

ישנן שתי כנסיות אבן עתיקות הניצבות בסמוך להפתיע, מה שמוזר לעובדה שאיסטליץ 'כלל שתי כפריות נפרדות - איסטליץ' טורוויל ואיסטליץ 'מרטין - עד שנת 1935. הקוטג'ים מתוארכים ברובם מהמאה ה -17 עד המאה ה -19 והם אבן גמלון מושכת ו קופסאות מרוצפות אבן, המופרדות על ידי גנים וערסות סגורים בקירות נמוכים.

אחד הבתים המנותקים, 49, Eastleach, שופץ לאחרונה והורחב בשפת קוטסווולדס. זוהי יצירה מופתית ברוח אומנויות ומלאכה, קוטג 'צנוע שהפך בעדינות לבית לא מפריע, אך מפתה שמתאים יפה לכפר שמסביב.

העבודה הנרחבת והקפדנית שהביאה לשינוי זה סיפקה לנכס כל כלי עזר מודרני נחוץ. זה בוצע בין 2014 ל 2018 (אבן תאריך משנת 2015 מתעדת את השלמת מעטפת הטווח החדש) ושניהם מכבדים ומעוררים את המסורת הארוכה של האדריכלות הביתית באזור זה, שהוקלטה ותוארה על ידי Country Life מאז השנים הראשונות של המאה ה -20.

חדר השינה הראשי, עם מסגרת הגג הקשתית עם צווארון הקשת פתוחה. © Paul Highnam / ספריית התמונות של חיי הארץ

בית קוטג'ים קומפקטי, בראשית המאה ה -17, שמקורם. הבית היחיד שומר על שני אחים פתוחים עדינים ושני מדרגות צרות חדשות. חזית הדרום פונה מחדש וקיבלה כניסה יחידה במאה ה -19, אז היא בטח הפכה למגורים אחד, והבית הורחב מערבה בשנות השישים, עם טווח אבן בן קומות אחד שהוקרן קדימה הדרום.

הקוטג 'נרכש על ידי בעליה הנוכחיים, העובדים בעולם האמנות בלונדון, בשנת 2013. הם היו בעלי אסוציאציות ארוכות עם האזור - והתפעלו במיוחד מהארכיטקטורה והתחושה של בתים כמו קלסמוט אחוזה, ווסטוול מנור ואחוזת אבלינגטון - והייתה ראשונה גילה את איסטליט בטיולים כששהה אצל חברים בקרבת מקום.

פינת האוכל החדשה-מגורים-אוכל בקצה המזרחי. השולחן הוכן על ידי סדנאות כריסטופר קלארק לעיצוב לוטינס. © Paul Highnam / ספריית התמונות של חיי הארץ

אף על פי שהבית היה אידיאלי במובנים רבים, הבעלים החדשים רצו להוסיף חדר שינה בגודל טוב יותר וחדר הורים, שעבורם הם היו זקוקים לאדריכל המתאים. בעזרת שירותי הייעוץ של סוכנות RedBook, הם התוודעו לרוברט פרנקלין המנוסה והמתבסס על קוטסוולדס.

מר פרנקלין ניגש למלאכת שיפוץ הבית מהדרישות הראשונות הללו, בדגש נוסף על הקלילות בחדר המגורים החדש והרעיון שהמטבח צריך להיות גם חדר לחיי היומיום, עם שולחן המשקיף אל הגן בקצה המזרחי. של הבית. הוא עבד עם סיימון ברגוס ממשרד הבניין בבורפורד בבעלות משפחתית ברגוס בניה.

מר פרנקלין, שלמד אדריכלות באוקספורד ברוקס, היה ניסיון של 40 שנה בעבודה על בתים בקוטסוולדס. הוא החל את התרגול בשנת 1978 ועבודתו כללה הרחבה ושחזור מחשבה דיסקרטית, מהורהרת של בתי אחוזה ובתי חווה גדולים, כולל Old Farm, Swinbrook ו- Asthall Manor, אוקספורדשייר, כמו גם פרויקטים בפארק רוסאם ובקורנברי פארק.

הוא מאפיין את גישתו כ"פרגמטיזם רומנטי ", מושאל ביטוי שטבע פיטר דייבי, מחבר ארכיטקטורת אומנויות ומלאכה, ומייצג, לטענתו, " תהליך של דמיון המבוסס על היסטוריה ". זו גישה המשרשת את ההתפתחות המודרנית של בניין בהקשר של עברו.

חזית הדרום, מציגה את הקוטג'ים המקוריים מימין ואת הרחבה החדשה משמאל. © Paul Highnam / ספריית התמונות של חיי הארץ

כמו כן שיפוץ כללי ושחזור הקוטג ', התקבלה ההחלטה להרוס את תוספת שנות השישים בקומות אחת וליצור מבנה בן שתי קומות שיחליף אותו. הרעיון הראשון היה להתבסס על טביעת הרגל של היצירה המודרנית ליצירת מבנה בתוכנית בצורת T עם גמלון מוגדר בצורה חדה, בהתייחס למופת של בית דורבל העליון, ספרטון, מאת ארנסט ברנסלי. אולם, במקרה זה, מתכנני הרשות המקומית דרשו להרחיב מעט את הרחבה מקו הדרומי של הקוטג 'של המאה ה -17 כדי להבהיר מי היה החדש ומי ישן.

כתוצאה מכך נדחס הרחבה החדשה לתוכנית בצורת טריז בצפון-מערב. יש לזה תחושה מאוד של אומנות ומלאכה כאשר היא נראית מהנתיב, במיוחד כאשר הקרקע העולה פוגשת את חלון המעונות הנמוך, כאילו השלב כולו נוצר אל הנוף או אולי נחצב.

החלונות הפונים דרומה של הרחבה מפורטות עם יצירות טפטוף מסורתיות, ובקומת הקרקע זה משתרע על שני החלונות. למעלה נמצא מעונות מעוקלים מרכזיים התואמים לזו שבחזית הדרומית של הקוטג'ים המקוריים.

האיכות הכוללת של עבודות הגג והגגות מדגימה את המיומנויות העומדות לעבודה בסגנונות מסורתיים. האבן ששימשה לגובה הדרומי החדש הייתה החומר מהתוספת של שנות השישים, כאשר הפרט המשובח היה באבן אמבטיה מעוצבת.

חדר המגורים החדש, עם חלונות משובצי אבן וחיפוי עץ ארובה מעוטר בריח. © Paul Highnam / ספריית התמונות של חיי הארץ

לצד המזרחי של הבית התווסף הרחבה בקנה מידה צנוע, בקומות חד קומתיות, ולא באופן עבודתו של לוטינס, עם חלונות ממוסגרים מעץ אלון על קירות אבן נמוכים ומכוסים בצפחה באבן, ויצרו פינת אוכל לחיות אזור שנפתח אל הגן.

המסגרת המקיפה את השטח עוצבה על ידי מר פרנקלין בשיתוף עם רופרט גולבי, עם "חדרי גן" מובחנים שנוצרו על ידי ריצוף אבן וגידור אלון, אכסדרה מעץ אלון ותכנית מים בציר עם חדר ארוחת הבוקר.

למר גולבי יש מעקב גדול ונאמן בקוטסוולדס ומייעץ בגני דיילספורד. הוא התאמן בקיו, אך שירת גם חניכות אצל רוזמרי וורי, דוינה מהגן הכפרי של קוטסוולד. נטיעתו נועדה ליצור תחושה אנגלית רכה ואמנותית לתפאורת הבית, המדגישה את האינטימיות של העלילה, כמו גם את תפאורה הכפר הכפרי ונופי הנוף.

בית קיץ צנוע משנות התשעים ממזרח לבית הותאם בעדינות - עם גג רעפים ומנורת פנס אור עליונה - מאת מר פרנקלין. זה משמש כחדר ספרייה או חדר עבודה נפרד, הפונה למטבח שמעבר לגן, ומציע מקום לעבוד בו או לקרוא.

פשטות אלגנטית: גרם המדרגות החדש עם השלוחה עם מעקה הברזל, חלק מהשיפוץ וההרחבה שהתרחשו בין השנים 2014-2018. קרדיט: Paul Highnam / Country Life Library

החזרת התוספת החדשה בת שתי הקומות דרשה בחינה מעניינת של התוכנית המוצעת בכדי להכיל גרם מדרגות חדש, שנעשה באלגנטיות רבה. למעשה, הוא יוצר מגדל גרם מדרגות חצי עיגול מכויל בקפידה בכדי להתאים למדרון הגג מצפון וממערב, עם מדרגות מדרגות מאבן, שנעשו על ידי ג'רמי וולס מבית וולס פתרונות לבנייה, ליד צ'לטנהאם, שסיפק גם את עבודות הבניין הלבושות החיצוניות. (למעט הקווינים).

גרם המדרגות המעוגל ממוסגר על ידי מעקה ברזל אלגנטי, כמעט איטלקי בפשטותו (איור 3). את עבודות הברזל העדינות נוצר הנפח המקומי בן ה -91 פרד האריס, ועבד עם בנו מרטין, שהיה אחראי גם על כל אביזרי דלתות הברזל ברחבי הבית.

אולם כניסה יומיומי בצד הצפוני מוביל לכיוון המטבח וחדר האוכל מזרחה ולחדר האורחים, דרומה. מיקום המדרגות פירושו שהגישה לסוויטת חדר השינה העיקרית היא דרך חדר ציור בגודל נוח, שהופך את החלק האחרון לחייו הרגילים של הבית ולא לחדר זה מזה.

לימוד פנים. © Paul Highnam / ספריית התמונות של חיי הארץ

חדר המגורים החדש נהנה מאור ערב טוב וחלונות עם סלעי אבן 'שמנמנים' חולשים על קירותיו הדרומיים והמערביים. הקירות משולבים באופי רופף של המאה ה -18, עם חתיכת ארובה מעוצבת מעצבת אבן שתוכננה על ידי מר פרנקלין, כאשר הכסא או מעקה הדאדו התייחסו לפרט של סוף המאה ה- 17 העוצר בקצוות בפינות ובארכיטורות - וריאציה עדינה על פרט מוכר יותר.

את הקיפוי ואש האבן הוקמו ושניהם הותקנו על ידי אומן גלוסטר סטיבן בייט מוויניקומב בייט, בעבודה עם ברגוס בינוי. את הקישוט הפנימי בוצע על ידי ג'ון מק'קל וצבע חדר המגורים, חדר ארוחת הבוקר ירוק של פארו וכדור, מהדהד את צבע הגן שנראה דרך החלונות מדרום. זה יוצר את הרקע המושלם לאוסף המשובח של ציורים בריטיים מודרניים.

חדר השינה הראשי, הממוקם מעל חדר המגורים, הוא הומאז 'ראוי לציון לארכיטקטורה המסורתית, עם מסגרת הגג עם צווארון הקשת המסודרים עם קשת, והפורים מונחים על הקירות החיצוניים. עבודת האלון המוצקה והחזקה היא של שילד ווד-עבודה של קינגהם, שסיפקה גם את הארונות המותאמים ואת מושבי חלון האלון בחדר זה ובמקומות אחרים.

גובה דרומי נראה מהפרגולה. © Paul Highnam / ספריית התמונות של חיי הארץ

זה משנה את מגורי הבית, עם נופים נפלאים על הכפר והמדינה שמעבר, ממוסגרים דרך מסגרות חלונות אבן וחלונות זכוכית מובילים ביד. מסגרות החלונות העץ המתפוררות של החלק הישן של הבית הוחלפו באורות מובלים בתתי מסגרות עץ אלון מעוצב בסגנון המאה ה -17.

זהו בית מסורתי בעדינות אך מודע לעצמו, המשקף במכוון את האיכות המיוחדת של התפאורה, הנוף והאופי האדריכלי של הכפר שלו.

הכפר היה חלק ממושך אחוזת האטרופ, בבעלות משפחת בזלי מאז שנות ה -60 של המאה ה -20, אך הקוטג'ים והחוות שנשארו בבעלות משפחתית ישירה במותו של סר תומאס בזלי נמכרו לנאמנת ארנסט קוק בשנת 2002. זה כבר היה פיתרון שמח, מכיוון שהאמון נחשב לרוב כבעל דוגמה ושומר באופן פעיל על אופיו של הכפר ותומך בחייו ובמוסדותיו; האדמה מסביב עובדת לרוב באופן אורגני במלאי ושימוש לעיבוד.

הסלון. © Paul Highnam / ספריית התמונות של חיי הארץ

הושלמה בשנת 2018, 49, Eastleach הוא מודל לתרגיל שיתופי בין אדריכל, לקוחות, בונים ומומחים למלאכה לייצור בית עדין ונאה. מאמצי הלקוחות היו ליצור לעצמם משהו, התורם גם לאופיו של הכפר ואחר כך הושתל בנוף.

ברוח אמנות ויצירה של קוטסווולדס, תרומותיהם של רוברט פרנקלין וברגוס בניה נרשמים כראוי על ידי שמותיהם נחתכים לאבן בפינה הצפונית-מערבית של הבית, כאשר ראשי התיבות של לקוחותיהם על גבי יהלום אבן תאריכים מוגנת מפני מכסה המנוע מעל. עוברי אורח עתידיים יהיו מודעים לכך שמדובר בטווח מעוצב באדריכל, שנבנה על ידי בעלי מלאכה מקומיים ונוצר לסבול.


קטגוריה:
חווה מעורבת בסקוטלנד בה אמא ​​טבע עושה את הדבר שלה
חיי מדינה כיום: קריאתו הלב של סר דיוויד אטנבורו לנשק