עיקרי ארכיטקטורהבית צ'יטקום, דורסט: יצירה קלאסית מודרנית

בית צ'יטקום, דורסט: יצירה קלאסית מודרנית

אל הבית ניגש בצורה אלכסונית, וחצר מתחת לבניין שירותי בנייני שירות. קרדיט: ג'סטין פאג'ט
  • סיפור עליון

בית כפרי עטור פרסים הושלם בשנת 2014 על ידי האדריכל מבוסס דורסט סטיוארט מרטין. ג'רמי מוסון בוחן את הנושאים של העיצוב החכם והקומפקטי הזה במסורת הקלאסית. תצלומים מאת ג'סטין פאג'ט.

בתי הכפר החדשים הטובים ביותר מדברים לתפאורת הנוף שלהם והם צריכים להרגיש כאילו הם צמחו ממנה. בית צ'יטקום, שהושלם בשנת 2014, הוא בניין כזה, עם צורה אנגלית מסובכת, מסורתית, המתאימה לנוף הדורססט המובהק בו הוא שוכן.

אופיו הגמיש של הגישה מהכפר מעניק ציפייה למפגש הראשון של המבקר עם הבית. הוא מתוכנן בצורה קומפקטית, עם חזיתות של אבן חזיר חתוכה היטב וגגות של אריחי חרס בעבודת יד בצבע חום-אדום. בצד אחד קירות ההריסות המקופלים של חצר ובניינים נלווים יורדים בחדות אל העמק הקטן בדרך מספקת ליצירת תחושה טבעית של הזמנה וברכה.

צ'יטקום עוצב על ידי סטיוארט מרטין, אדריכל שהוקם בסמוך לדורצ'סטר, שהתמחה זה מכבר בבתים כה מאופיינים ואלגנטיים, תוך שימוש בחומרים מקומיים באיכות טובה המוחזקים על ידי פירוט מושקע ומאופק. לקוחותיו של מר מרטין, רודריק ולידיה וורפביין, הם אזרחים הולנדים שחיו באנגליה במשך עשרות שנים ובסיס העבודה שלהם הוא לונדון.

הכניסה הקדמית סגורה בתוך חצר

בעבר היו בבעלותם בית חווה באותו אזור, אך יחד עם משפחה גדולה חיפשו נכס גדול יותר. המטרה הייתה למצוא משהו שמתאים לחיי משפחה מורחבת, המהווה גם בסיס לניהול בקלות הן עבור אירוח בסוף השבוע והן בגלל ההנאה שלהם מהעיסוקים הכפריים, כך שהפנים נאלצו לעבוד טוב למספרים קטנים יותר או גדולים יותר, כפי שדרש האירוע.

לאחר חיפוש ממושך רכשו הווורפביין בסופו של דבר חווה קטנה עם כ- 500 דונם. הכוונה הראשונית הייתה להרחיב את הבניין הקיים, אך לבסוף החליטו לבנות בית חדש המתאים ליישוב שאהב. בשנת 2008 הם ראיינו מספר אדריכלים לפני שבחרו את מר מרטין, בעל ניסיון רב בעבודה על בתים כפריים באנגלית.

הלוגיה יוצרת חדר גן

הוא למד חלק ניכר מהאמנות שלו משנותיו הראשונות אצל האדריכל בלונדון בנסון ובריאנט, שעבורו עבד בשנים 1989 עד 1994, לאחר שסיים את לימודיו באדריכלות מאוניברסיטת נוטינגהם. הוא עבר לדורסט כדי לעבוד עם חברת הבניינים המתמחה בסן בלייז, שבסיסה באברסוט בדורסט בשנים 1994–1996, שם סיפק כמה מהציורים הטכניים לשחזור השבחים של החברה של פריור פארק, מחוץ לאמבט, ופיקח על תיקונים בוופורד. מנור, בית מהמאה ה -16 ששונה על ידי הרולד פטו.

מר מרטין הקים אז תרגול משלו בשנת 1997, שהתבסס בבית החווה Lewcombe Woods, ליד Evershot בדורסט. ועדות מוקדמות כללו שיפוץ וחשיבה מחודשת של מספר בתים כפריים היסטוריים, כולל ויטפילד מהמאה ה -18 בהרפורדשייר, והוא מונה לבדיקת האדריכל לטירת האחוזה של לונגפורד בשנת 1999, תפקיד שהוא ממלא עד היום.

חדר המגורים. האח המפורסם בפירוט תוכנן על ידי סטיוארט מרטין וכולל עמודים דוריים

בנוסף למספר הרחבות עיקריות, שתוכנן והוצא להורג ברגישות אמנותית, הוא גם השלים שבעה בתים חדשים מאז אותו מועד, בעיקר בדרום-מערב. הבניינים שלו הם כמיטב המסורת הקלאסית ומעוררים את המאה ה -17 ותחילת המאה ה -18, אך הוא גם שואב השראה לעוד תור זהב של עיצוב בית כפרי: ראשית המאה העשרים. מר מרטין רואה את דטמר בלאו ואדווין לוטינס כדמויות חשובות במיוחד בתולדות העיצוב הביתי האנגלי והם עיצבו את חזונו לגבי מה שהופך לבניין טוב.

הווארפביין הכירו בכך שלמרות שהם רצו את כל הנוחיות של בתים טובים של המאה ה -18 או ראשית המאה העשרים שהכירו או העריצו - כולל הורן פארק ליד בימינסטר שבדורסט על ידי לורנס דייל משנת 1911, שם עבד גם מר מרטין - הם לא יזדקק לאזורי השירות הגדולים הקשורים אליהם.

העיצוב הראשון של צ'יטקום היה מוכן בשנת 2009. הוא לא הצליח בתחילה בשלב התכנון, אך בסופו של דבר ניתן היתר. מר מרטין מסביר: "כיוונתי לשלב עיצוב שהתגובה לתקציר הברור של ה- Wurfbains ולהשתמש בחומרים המקומיים באזור, ברגישות קלאסית. הייתי מודע גם לרקע ההולנדי של לידיה ורודריק. '

המשחקיות שאנו רואים בעבודתם של ארית ולוטינס נראית בולטת במיוחד
בתחושה האורגנית של החצר שנוצרה על ידי הבית ובצורת ה- L של מבני השירות לאורך הצדדי המזרחי והצפוני. ישנן גם נגיעות מוזרות שלא מתקבלות על הדעת בתקופה אחרת, כמו חלון המעונות לכאורה 'צף' שמאיר את המדרגות המובילות מחצר הכניסה למוסכים שבקומה למטה.

חדר האוכל נגיש ישירות מהמטבח. חלונותיה הצרפתים נפתחים אל אכסדרה ומרפסת עמודים

היסודות החזקים של מר מרטין בהיסטוריה של האדריכלות האנגלית באים לידי ביטוי בבידול החזיתות, שכל אחד מהם נועד להפיק את המיטב ממיקומו, התמצאותו ותפקודו הספציפי. ההבדלים הם כמעט סאבלימינליים: החלונות הם ברובם זהים, החומרים עקביים ובכל גובה יש מעונות מאותו ממד המוצבים בפרקי זמן קבועים סביב נוף הגג, ובכל זאת כל אחד מהם די ברור.

לובי הכניסה לפאנלים

ברגע שעוברים בין מזחני השער שמכריזים על הכניסה לחצר הקדמית, שלושת המפרצים המרכזיים - של חמישה - בתוכנית בצורת H בעצם הם נועזים ושובבים: דלת הכניסה הראשית ניגשת במדרגות ופתח הדלת, עם מקיפות 'גיבסיאניות' מפורטות להפליא, וחלון האבנט שלמעלה משובץ באפרה חלקה, משובץ לוחות של צור מכוסה, חומר בניין דורסט מקומי. שני חלונות אבנט גבוהים (16 חלונות מעל 16) ממסגרים את ארון הדלת, עם חלון סגלגל מתחתיו, כל אחד כמו אותיות קטנות הפוכות i.

ניסוח זה מעולם לא היה ניתן לחשוב עליו באנגליה בשלהי המאה ה -17, אולם הוא מרגיש את סוג הפתק שנוצר בעיצובים של לואיטנס. אכן, זה מהדהד באופן רופף, למשל, את סידורי החלונות של בית טוויסטוק, שנבנה בשנת 1904 לחיים כפריים בקובנט גארדן בלונדון.

חזית המערב שלושת המפרצים רגילה ועם אופי קונבנציונאלי יותר של המאה ה -18 ומשקיפה אל האגם שנוצר בעבודות הגינון האחרונות שקשורות לפרויקט הבית. המפרץ המרכזי שלו מקרין מעט קדימה, הזוויות חרוזים בזהירות. בגובה הדרומי יש שני המפרצים החיצוניים המתרחבים קדימה בכל קצה, כאשר שלושת המפרצים המרכזיים שקועים בלוג'יה העמודה ויוצרים, למעשה, חדר גן הפונה לדרום על פי רפטון. לבסוף, לגובה המזרחי אופי שונה בעדינות, עם מפרץ צביעות מרכזי המתנשא דרך שתי קומות, מהדהד את התחושה הפתוחה יותר המוכרת בבתים כפריים בשנות השלושים.

כשהוא עובר דרך דלת הכניסה, האורח נכנס ללובי אינטימי המוצב בעץ אלון סלע עם הרצפה משובצת בשיש פרבק ואבן פורטלנד. מעבר לו נמצא חדר האוכל התופס את שלושת המפרצים המרכזיים של הצד הדרומי ונפתח אל הלוגיה שמעבר. מר וורפיין נזכר שהם רצו במיוחד כניסה צירית, להגיע לאולם גדול יותר ולהיות מסוגל לראות את מלוא היקף הבית מאותה נקודה. החלונות מדרום נפתחים כולם בקיץ, "כשאנחנו חיים ברובם מחוץ לדלתות", מתבונן מר וורפיין.

הספרייה החלונית

אולם האוכל הוא חלל זרימה חיוני, המקשר בין חדר המגורים והספריה בצד המערבי של הבית למטבח וחדר המשפחה בצד המזרחי. זהו חדר מלא אור וגמיש שניתן לפתוח עבור קבלות פנים. סדרת מראות מקושתות הפוגעות בפתק ארט דקו קו את הקיר הצפוני ומשקפת בחזרה את אור החלונות הגדולים מדרום.

מעבר למטבח המשפחתי, מרחב האכילה וחדר הישיבה, הכל כוללים בחדר אחד ארוך הממלא את הצד המזרחי של הבית. זה נשקף נוף אל מזרח, דרום וצפון. קצה המטבח מקשר לחדרי שירות באגף בן קומות, המהווה חלק ממתחם חצר הכניסה.

החדר הארוך הזה משלב בתוכו את המטבח ואת הסלון. הם מחולקים על ידי שולחן אוכל המשתרע בחלון קשת

המדרגות הראשיות עולות לקשת דרך חצי נחיתה חצי עיגול; בפינת המדרגות מוצב עמוד ניואל מעגלי בצורת טור דורית, עם סופי הכדור. בחלקו העליון של המדרגות, מסדרון הקומה הראשונה מנוסח עם פילסטרים מפושטים.

מר מרטין אחראי לתכנונים של כל העיטורים לארכיטקטורה וכרכוב של הקרניז, כמו גם לחיפויי הקיר וארונות הספרים של הספרייה, ברובם בסוף המאה ה- 17-
אופי המאה. הוא גם עיצב את הקמינים המפורטים בפירוט באולם ובחדר הכניסה עם עמודים דוריים.

אחדות הגישה הזו מסייעת להסביר את איכות הנוחות והעקבית של הפנים, שאולי אין להם רגעים של תיאטרון נהדר, אלא מהוות רצף של חללים מאופנים ומוארים היטב, אותם ניתן ליהנות באופן פרטני או כולם נפתחים יחד .

הבית סולידי ובנוי היטב - הקבלן מבוסס Shaftesbury היה Shean & Hare; גרם המדרגות וציפוי האולם והספרייה הם על ידי בית העסק מנדוויל ג'ינרי, הממוקם במלברי אוסמונד. Wurfbains מכירים גם בתרומתו החשובה של מודד הכמויות פיטר הייטר.

מר מרטין מעיר: "אני מרגיש את הלקוחות והיתה לי הבנה נדירה והעיצוב מעט השתנה מתוכנית הסקיצה הראשונה. התקציר שלהם התאים לחלוטין לאתר המסוים ורציתי ליצור תחושת גילוי; על הבית לפרוח מעט מעל למה שהיית מצפה להיתקל בקומיקס דורסט. '

מר מרטין מתחיל להיות צנוע - בית צ'יטקומבה מעוצב בתחושה של סולידיות ראויה, סביב האור מאז חלוף היום, תוך שימוש במיטב החומרים הזמינים וזה, כמו שצריך להיות בית, לחיות בו וכמו כתוצאה מכך, 'טוב להסתכל'. זה סימן להצלחתו כי בית צ'יטקומב זכה בפרס הקבוצה הגיאורגית בשנת 2015 על בניין חדש
כמיטב המסורת הקלאסית.


קטגוריה:
רשימת הקניות החופשית החיצונית לחלוטין: ממשקאות בהשראת האוקיאנוס וכלה במשטח ההנעה של הדרקון שכל המשפחה תוכל ליהנות ממנו
שמונה גנים כפריים מפוארים, כפי שיצר פול בנגאי