עיקרי ארכיטקטורהארמון הבישוף בפיטרבורו: הישרדות עתיקה, טלאים של תקופות, חומרים ומרקמים

ארמון הבישוף בפיטרבורו: הישרדות עתיקה, טלאים של תקופות, חומרים ומרקמים

נוף החיצוני של ארמון הבישוף וקתדרלת פטרבורו מהגנים מדרום. קרדיט: פול בארקר / חיי מדינה

מיסודות ימי הביניים ועד לחידושו לאחרונה, ארמון הבישוף היה בד שעליו הותירו הבישופים האחרונים של פטרבורו את חותמם הייחודי. ג'רמי מוסון ביקר ב- Country Life עוד בשנת 2001, כשפול בארקר צילם.

בכל יום שלישי אנו מבקרים במאמר אדריכלות מארכיוני Country Life - השבוע אנו מסתכלים על קטע על ארמון הבישוף בפיטרבורו, שנכתב על ידי עורך האדריכלות לשעבר ג'רמי מוסון בינואר 2001.


ארמון הבישוף בפיטרבורו הוא palimpsest משוכלל - טלאים של תקופות, חומרים ומרקמים. הכניסה למתחם הקתדרלה ההיסטורי ובצל הקצה המערבי של כנסיית הקתדרלה האדירה, התפאורה שלה מופלא באופן מפתיע בקיץ. עצי מישור גבוהים עוטפים מדשאות רחבות, שרידי פארק מעוצב שתמך בעבר במחלבת הארמון.

הארמון עצמו הוא הישרדות קדומה, חלק ממקומותיו של אב המנזר המקורי של אב-הרפורמציה, שתוארך לפחות למאה ה -12. בפיזור הפכה המנזר לקתדרלה ולינותיו של המנזר הפכו לארמון הבישוף (אושר במענק בשנת 1541). הוא נותר כיום מעונו הרשמי של הבישוף מפטרבורו, המייצג היסטוריה ארוכה של כיבוש כנסייתי שנשברה רק על ידי חבר העמים.

הארמון ניגש עד לשער המנזר של המאה ה- 13, מעוטר בדמויות מגולפות מקוריות של קדושים משני הצדדים. חזית הכניסה של המתחם הראשי של הארמון פונה מזרחה לכיוון המקלוסטר הישן ואתר מקום המזכרת של הנזירים המקוריים, שחלק ממארגן עדין ממנו ניתן עדיין לראות בגן הוורדים הסמוך.

מרפסת מהמאה ה -19 מובילה אל אולם הכניסה הקמרון והקמור, במקור התחתית של קומת הקרקע של גוש השמש מהמאה ה- 13 של בתי המגורים של המנזר. החדר הגדול שכב מצפון לשמש, ואולם גדול רץ צפונה-דרום לכיוון הקצה המערבי של הקתדרלה, ומשקיף על קלוסטר. ממזרח נמצאת תוספת בראשית המאה ה -16, עם שני חלונות אוריינט ניצב מובחנים בקומה הראשונה. חלונות אלה נושאים את הרביוס של המנזר אבולט קירטון, או קירקטון, כנסייה (קירק) העומדת על חבית (טון). החדר שהם מדליקים נודע במקור בשם שער השמים. הוא שכב מעל שער, מלא מזמן.

אולם הכניסה בסוף המאה ה- 13 בארמון הבישוף. © פול בארקר / חיי מדינה

בחזרה מכיוון זה טווח בן שתי קומות שנבנה מחדש ברובו לאחר חבר העמים. תוספת נוספת למזרח, במקור מגורים בצוות העובדים, תוכננה על ידי אדווין לוטינס בשנת 1897. החדרים שמאחורי חזית המערב הראשי, המשקיפה על הגן, נראים בעיקר מהמאה ה -19 וה 20 במראה, אך אי סדרים של התוכנית ואינדיקציות של בנייה מהותית בגוף הטווח המערבי מרמזים כי יש כנראה יותר ביניים מימי הביניים מכפי שחשבו בעבר.

דונלד מקרת ', היועץ הארכיאולוגי של הדיקן והפרק, מפנה את תשומת ליבו לרישום של אדוארד בלייר, שעבד בקתדרלה בשנות השלושים של המאה העשרים (הוא עיצב את דוכני המקהלה מאז הוסר). זה מראה בבירור שהחזית המערבית של הארמון הייתה עדיין בחלק מימי הביניים בתאריך זה. התיאור המודרני המלא ביותר על מגורי המנזר לפני הרפורמציה הוא עדיין, באופן מפתיע, זה שפורסם בשנת 1902 על ידי מרי בטסון, ב"היסטוריה של כפרי ויקטוריה "עבור נורת'אמפטונשייר . הלינות נסקרו בשנת 1539 בזמן הפירוק והמדידות והתכנים פורסמו מאותו מקור ב"היסטוריה של הכנסייה "בפיטרבורג (1686) על ידי סימון גונטון, הקדום לקתדרלה בשיקום.

קאמרית, קפלה ומשרדים הוקמו בין השנים 1156 - 1175. בונה הספינה האדירה של הכנסייה היה אב המנזר בנדיקט, שבנה גם אולם גדול עם חדרי אורחים, שהושלם לאחר מותו בראשית המאה ה -13. אב המנזר רוברט מלינדזי בנה את שער המנזר בין 1214 ל 1222, ויורשו הוסיף את השמש המהווה את ליבת הארמון הנוכחי. קפלה חדשה נבנתה גם במאה ה- 13 המאוחרת. גונטון תיעד כי אב המנזר קירטון (אב המנזר 1496 - 1528), הוסיף 'חלון קשת טוב באולם הגדול שלו, המשקיף על המנזר', ותא בבית המגורים שלו 'המכונה' שער השמים '.

בשנת 1539, בפיזור, נלקחו מדידות האולם באורך 32 מטר ברוחב של 12 מטר, והחדר הגדול היה 33 מטר על 10 מטר. גונטון תיעד כי תומאס דייב, הבישוף מפיטרורו בראשית המאה ה -17, היה 'כמו הבישוף של ס' פול, חובב אירוח, שומר על בית חופשי מאוד, ויש לו תמיד משפחה מרובה '. במאי 1635 שהה הארכיבישוף לאוד בארמון והקליט: 'הבישוף [פרנסיס די] שכן אותי בביתו ונתן לי אירוע גדול בזמן שהייתי שם. 'גונטון כתב בהתלהבות מהזוהר האבוד של הארמון:' מבנה גדול מאוד ומפואר כפי שעידן הנוכחי יכול להעיד; כל חדרי המגורים המשותפים שנבנו מעל מדרגות, ומתחתם היו קמרונות בהירים מאוד ומרתפים טובים לכמה שימושים. האולם הגדול, חדר מפואר, מוחזק בקצהו העליון של הקיר, גבוה מאוד מעל פני האדמה, שלוש כסות פסלות, בהן הונחו ישיבה שלושת מייסדי המלוכה, מגולפים בסקרנות מעץ, צבועים ומוזהבים, שבשנת 1644 נשלפו ונשברו לרסיסים. '

תצפית המזווה של הנזירים, בגן הוורדים של ארמון הבישוף. © פול בארקר / חיי מדינה

האולם הגדול עצמו נמכר ונהרס בשל חומריו. גונטון תיעד בחיבה את שקיעתה של הספינה שהובילה את גג האולם הגדול להולנד. הבישוף ווייט קנט, הבישוף של פטרבורו בסוף המאה ה -18 ועתיק עתיק פעיל, תמלל את התעודה של ג'ון קופ, נגר וג'ון לאבין, מייסון. בשנת 1661 דיווחו על האפשרות להחזיר את הארמון 'כפי שהיה בשנת 1642, כאשר הבניינים נבנו כולם באבן חופשית בפנים ובחוץ, האולם הגדול והקפל הנובל, חדרי הכומר, חדר אחד גדול בשם ... החדר הגדול והירוק, והמרתפים שהיו כולם מתחת לבניינים ההם, וגם חדר אוכל אחד נהדר, וגם כמה תאי לינה אחרים, שהיו כולם גגות טימבר מסוגלים מאוד, והקירות כולם באבן חופשית אשקלר מבפנים ומבחוץ. הערכתם להחזר מלא הייתה 8, 000 ליש"ט. הם גם הבחינו כי:

'הבניינים האחרים שנשארו עומדים כל כך מבולבלים ומחולקים למספר דירות, עד שלא ניתן להפגישם ולהפוך אותם לשימוש לשימוש הבישוף אלא אם כן יש צורך בכך שיהיה צורך לבנות מספר מעברים ומקלוסטרים, או אחרת יש למשוך רבים מהחדרים האלה למטה והורחק קרוב יותר זה לזה, שיעלה לפחות שמונה מאות פאונד. אבל על ידי בניית המקלוסטר ומעברים אחרים, כפי שתואר לאדוני, יתכן שהוא מתוקן אחרת ומועיל לשימוש בערך של שלוש מאות ושמונים פאונד . '

נראה כי המסלול האחרון כנראה עבר. בשנת 1663 תורגם בישוף לייני, שעבורו הערכות אלה, לאלי, שם בנה מחדש את הארמון בשנת 1667.

חדר ישיבה בארמון הבישוף. © פול בארקר / חיי מדינה

האבולוציה של הארמון מהמאה ה -18 אינה ברורה בגלל שינויים גדולים מהמאה ה -19. ההיסטוריון פטרבורו מ.ט מדווס ציין דקה של אגודת הג'נטלמנים של פיטרבורו, שהתייחס בפברואר 1731 לבישוף רוברט קלברינג, שכארבעה חודשים קודם לכן 'ביצעו שינויים ניכרים מאוד בארמונו' ו'היה חלק כלשהו של חזית המערב ... הוסר לחלוטין. '. הוצגו חלונות אבנט, ובוודאי הוספו זוג חלונות המפרץ שבחזית הדרום על גבי חריטות וצבעי מים בראשית המאה ה -19. תחריט אחד מציג את המרפסת ממזרח לגותית מהמאה ה -18, וקבוצת ספסלים באולם מציעה שייתכן כי היו עבודות פנים נוספות בשלב זה.

ספרן לשעבר בקתדרלת פטרבורו, האדום EG Swain, כתב במאמר בעיתון הכנסיות חדשות (מאי 1931) כי "החלקים המודרניים יותר [של הארמון] נבנו על ידי הבישוף ג'ון הינצ'ליף ברבע האחרון של המאה ה -18", אך אין שום הוכחות לכך. עוד הוצע על ידי ג'יין בראון כי ייתכן שהינצ'ליף העסיק את רפטון בשטח הארמון. קנון אוון דייוויס, באוטוביוגרפיה שלו A Long Life's Journey (1913), נזכר בשינויים שביצע אביו (הבישוף ג'ורג 'דייויס):' תמונות ישנות מראות שבמקום בו נבנה בלוק מרובע לא סתמי, התקיימו שלושה גמלונים יפהפיים. ניתן לראות את הגמלונים על רקע דיוקנו של הבישוף ג'ון פרסונס, ושרטטו של בלור שהוזכר לעיל.

בהחלט כל האגף הצפוני נבנה מחדש בתקופה זו. יתכן שעבודה זו עשויה להיות מאת ו.ג'יי דון קוץ, שהציג עיצובים לשינויים בדינרי בפיטרבורו בשנת 1842. דונטהורן התמחה במעין קטורקי טיודור פי עם טעם מזרח אנגלי חזק שיש לו הדים ביצירה כאן. דייויס כתב בשנת 191 3 כי האגף החדש כלל מבשלת בירה חדשה, אך זה הוסב במהרה לספרייה (המכונה 'חדר עסקים'). השלב העיקרי הבא של הבנייה היה בסוף שנות השישים של המאה הקודמת עבור הבישוף פרנסיס ג'ון.

תחילת שער המנזר של המאה ה- 13, נראה משטח ארמון הבישוף. החלונות עודכנו אך הדמויות המגולפות מקוריות. © פול בארקר / חיי מדינה

בניגוד לשינויים מהמאה ה -18 אלה מתועדים היטב בין מאמרים שנשמרו כעת במרכז הרשומות של כנסיית אנגליה בברמונדסי. הלוואה של המפקחים הקהילהיים בסך 2, 000 ליש"ט (שהובטחה על הכנסות הכספים) נועדה לצורך 'שיפור ושינוי הארמון הישן והלא נוח בפיטרבורו'. התוכניות, שאינן שורדות, נערכו על ידי האדריכלים וייינג ובלייק מרחוב הפרלמנט 42 בווסטמינסטר, ואושרו על ידי יואן כריסטיאן, מודד לנציבות הקהילה, ב- 24 בנובמבר 1864.

תומאס ורינג היה תלמידו של צ'רלס טירל ונראה שעבד בעיקר בלונדון בפרויקטים ציבוריים. ההספד שלו ב"הבנאי "ב -16 בינואר 1886 ציין כי" למרות שצייר, צבעוני וסטודנט של האקדמיה המלכותית נהדר להפליא, הגברת התרגול מוקדם הביאה את מר וורינג לעובדות פרוזאיות. " עלות העבודה 1864-65 בארמון הבישוף הייתה כפולה מההערכה המקורית, והיה צורך בהלוואה נוספת של 1, 800 ליש"ט. במכתב של האדריכלים (יוני 1865) נקבע כי: "הכוונה המקורית הייתה לבנות רק חדר אוכל חדש עם שני חדרים מעל" ו"ליצור גרם מדרגות מרכזי חדש ". זה האחרון מילא שטח של חצר שנראה בסקרים בראשית המאה ה -19.

אולם ככל שהעבודות התקדמו, המרקם הטלאי התפלל נזקק להתערבות רבה יותר, וכתוצאה מכך היה צריך לבנות מחדש את אולם הכניסה ('המפרץ האחרון של האולם למעט') ואת החדרים מעל 'מרופד ... ונבנה מחדש בצורה מהותית, והרצפה לאורך כל יסודות ובנייה מחדש. כמו כן, התבקש לינה בשירותים נוספים לאחר ההערכה הראשונית. באולם ניכרת עבודת שנות השישים של המאה הקודמת בקמרונות האבן והעמודים המחודשים, וברצפת אריחי המנטון הנאה. בחדר האוכל של עבודות אלה, המשמש כיום כחדר ציור, יש חלונות התחייה גותיים גבוהים הפונים דרומה מעל הגן. עיטור הטיח כולל קוצים, שבלולים ושושנים. גרם המדרגות המרכזי, התלול והמתחד, מוביל לנחיתה רחבה, עם ארקייד של קשתות מחודדות ופשוטות.

קנון דייויס באוטוביוגרפיה שלו מתייחס לאובדן גרם מדרגות וגלריית תמונות עדינה וישנה בקומה הראשונה ותיאר את גרם המדרגות החדש כ'בנוי כל כך כאילו רומז על המשקעים של מבקר בלתי מעורער מהקודקוד לתחתית '. בשנת 1869, הבישוף הבא של פטרבורו, ויליאם מאגי, הזמין קפלה פרטית חדשה. הוא רץ מזרחה - מערבה לאורך האגף הצפוני של הארמון, וכבש את מה שנחשב לאתר של החדר הגדול שנהרס. האדריכל היה אדוארד בראונינג מסטמפורד, שגם הוא התבקש לספק מרתף ומטבח חדש. הבונה היה ג'ון תומפסון.

פרט מהטווח המערבי שנהרס שנהרס בארמון הבישוף, מתוך דיוקנו של הבישוף פרסונס. © פול בארקר / חיי מדינה

התוכניות וציורי העבודה של הקפלה שורדים ומוחזקים במשרד הרשומות של נורת'המפטון. הם מראים מבנה אבן נאה עם מנצח אפסידידי במזרח, עם חלונות מסודרים בסגנון מוקדם-אנגלי. הספסלים בפנים היו מסודרים בסגנון קולגייט. הבניין הושלם בספטמבר 1870. נהרס בשנות ה -50 של המאה העשרים ונראה כי פנים לא הוקלט בתצלומים. לאחר מכן נוצרה קפלה פרטית קטנה יותר במרתף יין לשעבר, בצפון האולם, בו נחשף המבנה מהמאה ה -12. בשנת 1891, הבישוף מאן דל קרייייטון ואשתו החלו בפנקס יומן לרישום שינויים. חזית הכניסה לבשה את צורתה הנוכחית באותה השנה, כשהאבנים הישנים של הקומה הראשונה הוחלפו בציץ וחלונות, והמחטט הופשט. אגף המטבח והפעוטון (מדרום) זכה לאותו טיפול בשנת 1895.

מקומות לינה נוספים של הצוות נוספו בסגנון שפתיים לעיצובים של לוטינס עבור הכבוד אדוארד קאר גלין, שהפך לבישוף בשנת 1897. תוספת זו, העוסקת היטב בטווח הדרומי הישן יותר, הושלמה בשנת 1898. אשת הבישוף, ליידי מרי גלין., היה אחראי להכנסת חלל ארובה מגולף לחדר המגורים, עכשיו חדר האוכל, ואריחי דה מורגן הכחולים והעמוקים באח שם ובחדרי השינה.

חלון מפרץ בארמון הבישוף. © פול בארקר / חיי מדינה

כיום הארמון נותר משכנו הרשמי של הבישוף מפיטרבורו, ומטופל היטב על ידי נציבי הכנסייה והבישוף הנוכחי, ראש הכמורה לראשי קנדי, ואשתו ג'ו, ששניהם מתעניינים בהיסטוריה שלו. . מאז שנות החמישים של המאה העשרים חולק הארמון בשלושה חלקים. האגף הדרומי משמש כיום למשרד הדיוקסן ושני דירות. לבישוף דירה פרטית בקומה הראשונה של המתחם הראשי, ומשרדיו תופסים חלקים מקומת הקרקע ומשאירים את החדרים הגדולים יותר להתקשרויות רשמיות.

בחדרים אלה נמצאים גם הדיוקנאות ההיסטוריים באוסף הארמון. לרוב הבישופים הקודמים, הם כוללים מערכת בולטת במיוחד בחדר האוכל. שלושת אלה הם של צעירים המתוארים בלבוש אקדמי שיש להניח, אחד בצבע אדום ושניים בשחור עם צמת זהב משוכללת. הדמות באדום מחזיקה בברית חדשה ביוונית, פתוחה במעשי השליחים; הדמויות בשחור מכילות טקסטים עבריים.

תיאוריה אחת היא שמדובר בקשרים של הבישוף ריצ'רד קמברלנד, חברו של סמואל פפיס. דיוקן רביעי בחדר, בתאריך דומה, נחשב כיום לקומרלנד. הבחורים הצעירים, ששערם הלא מעוטר מרמז שהם היו פוריטנים, רושמים תו לבירור אינטלקטואלי רציני המתאים מאוד לבית מגורים של מאות חוקרים ואנשי דת.

מאמר זה פורסם במקור ב- Country Life ב- 11 בינואר 2001.


קטגוריה:
אולם קפיטון, נורת'מברלנד: תחיית בית כפרי שנמנע כמעט מהריסה
מגדלי הפרחים של האיים הסקילי: 'יש קצת מזל טוב והרבה עבודה קשה'